Prethodni članak
Sljedeći članak

[LIJEPA VIJEST] Učenici zabočke osnovne škole trijumfirali na 4 festivala matematike

Riječ je o natjecanjima na državnoj razini


Učenici OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka sudjelovali su na četiri Festivala matematike (državna razina) i na svakom od njih trijumfirali. U Koprivnici i Tuheljskim Toplicama osvojili su prvo mjesto, u Varaždinu 2. mjesto i u Puli 3. mjesto u kategoriji petih i šestih razreda. Važno je spomenuti da se učenici natječu i s Centrima izvrsnosti te da nije lako izboriti prva tri mjesta u jakoj konkurenciji od 50 do 70 ekipa. Na Festivalima ukupno sudjeluje od 800 do 1000 učenika.

U zabočkoj osnovnoj školi puno je učenika uključeno u dodatni rad iz matematike i puno ih je uspješno sudjelovalo na ekipnim natjecanjima. Najuspješniju ekipu činili su sljedeći učenici: Otto Brezak , Ivona Bobičanec, Martin Vrček i Andrey Franjčec.

Poznato je da je za jak lanac važna svaka karika u njemu. Tako je i ova iznimno uspješna ekipa sastavljena od iznimno uspješnih pojedinaca koji su uspjeli povezati svoje znanje i vještine i na najljepši mogući način prezentirali svoju školu i mjesto diljem Lijepe naše.

Na svim natjecanjima učenici su puno toga vidjeli, naučili i dobro se zabavili. I sve to uz poticaj i podršku svojih učitelja matematike kao i ravnatelja škole, gospodina Tomislava Polanovića.

- Posebna pohvala za sve učenike koji su tijekom cijele školske godine strpljivo i marljivo rješavali matematičke probleme i uspješno sudjelovali na ekipnim natjecanjima - rekli su iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook