Prethodni članak
Sljedeći članak

Liječnik iz Zlatara dva puta tjedno odlazit će u Belec, a liječnik iz Lobora u Dom Loborgrad

Od 1. siječnja ukinuta je zdravstvena ambulanta u Belcu kao i tim obiteljske medicine u Loborgradu

  • Ambulanta u Loboru

    Ambulanta u Loboru

Početak godine donio je, što se tiče ordinacije opće medicine, promjene za mještane Belca. Naime, ambulanta u Belcu službeno je ukinuta, odnosno Ordinacija opće medicine ne može biti ugovorena s obzirom da je nema u Mreži javne zdravstvene službe. Kako je pojasnila ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije Nada Dogan, još 19. listopada 2015. godine Ministarstvo zdravstva donijelo je Izmjene i dopune Mreže zdravstvene službe. Što se tiče naše županije, donijeta je promjena za područje Zlatara i Lobora te je, rukovodeći se brojem pacijenata na tom području, i smanjen broj timova obiteljske medicine. Na području Grada Zlatara ranijom mrežom bila su 4 tima obiteljske medicine, a izmjenom Mreže ukinut je jedan tim.

Premalo osiguranika

- Od 4 tima 2 nisu godinama ispunjavala osnovni uvjet od minimalno 1275 osiguranika po timu za ugovaranje zdravstvene zaštite s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Napominjem da se timovi u Domu zdravlja KZŽ financiraju po broju pacijenata opredijeljenih za pojedini tim. Novim ugovaranjem od 1. siječnja 2018. godine Ordinacija opće medicine ne može biti ugovorena s obzirom da je nema u Mreži javne zdravstvene službe - kaže ravnateljica Nada Dogan. U ambulanti u Belcu bilo je tek oko 400 osiguranika. No, organizacijom službe Dom zdravlja KZŽ nastojao je održati kontinuitet i brigu za osiguranika, pa je organizirano da liječnik iz Zlatara kao i do sada dva puta tjedno odlazi u Belec, a 3 dana u tjednu radi u Ordinaciji opće medicine u Zlataru. – Osigurane osobe iz Belca mogu se svakodnevno javiti liječniku u Zlataru. Dom zdravlja uveo je i novu uslugu naručivanja lijekova telefonom gdje pacijenti mogu pozivom na broj 049/440013 u bilo koje doba dana naručiti redovnu terapiju – ističe ravnateljica.

Ambulanta Belec

Iz Loborgrada u Lobor

Istovjetna je situacija u Loboru, gdje je izmjenom Mreže javne zdravstvene službe smanjen broj timova obiteljske medicine s dva na jedan, s time da je tim u Loborgradu ukinut. – U dogovoru s Domom za odrasle osobe Loborgrad, štićenici su opredijeljeni za tim obiteljske medicine u Loboru, a Dom zdravlja je osigurao da liječnik iz Lobora dva puta tjedno odlazi u Dom Loborgrad. Za sada je Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije, unatoč manjku liječnika, uspijevao preraspodjelom i novim zapošljavanjem osigurati zdravstvenu zaštitu u svim dijelovima Krapinsko – zagorske županije, a svi timovi obiteljske medicine na području KZŽ su sada popunjeni – kaže ravnateljica Nada Dogan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 - "starom" cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka. -Jadranska ma...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program