Prethodni članak
Sljedeći članak

Lažni djelatnici Crvenog križa opljačkali staricu i ozlijedili ju

Jučer, 1. travnja 2020.godine, oko 20,00 sati u Gregurovcu, u obiteljskoj kući, nepoznati počinitelji iskoristivši trenutnu društvenu situaciju, predstavili su se kao djelatnici Crvenog križa, ušli u obiteljsku kuću, te uporabom tjelesne snage počinili razbojništvo nad 81-godišnjom hrvatskom državljankom i otuđili nekoliko tisuća kuna


Jučer, 1. travnja 2020.godine, oko 20,00 sati u Gregurovcu, u obiteljskoj kući, nepoznati počinitelji iskoristivši trenutnu društvenu situaciju, predstavili su se kao djelatnici Crvenog križa, ušli u obiteljsku kuću, te uporabom tjelesne snage počinili razbojništvo nad 81-godišnjom hrvatskom državljankom i otuđili nekoliko tisuća kuna. Liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zabok, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

Stoga ovim putem u cilju prevencije istovrsnih kaznenih djela policija upozorava građane da volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Ukoliko se na vratima svoga doma susretnete s nepoznatim osobama koje su uporne i slatkorječive  u namjeri da ih se pustite u dom, nipošto to ne činite  bez prethodne provjere o kome se radi.

Takve osobe: – spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe, iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava.

-        Pozivamo  građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.  Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku – poručili su iz policije.

Preporuke policije su:

  -    Ne žurite! Uzmite si vremena i dobro provjerite tko želi ući u Vaš dom.

   -    Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome se radi

   -    Zatražite na uvid  dokument sa fotografijom ili  službenu iskaznicu za službene osobe i to provjerite    odnosno pogledajte kroz „špijunku“ ili s otvorenim vratima ali obavezno uz korištenje    sigurnosnog lanca.

   -    Ako unatoč Vašem odbijanju, nepoznati počinitelj i dalje uporno pokušava ući u dom, zamolite za  pomoć susjeda i odmah o tome obavijestite policiju.

Dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama!

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook