Prethodni članak
Sljedeći članak

Kubure, pištole, mužari pa i zračnice moraju se prijaviti policiji

Rok je do 21. lipnja 2019., a ako ne prijavite, oružje ćete posjedovati nelegalno

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


Policija obavještava sve pravne osobe, obrte, udruge i građane da Ministarstvu unutarnjih poslova podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije „C“ koje služi za izvođenje glasnog pucanja, pravilnikom o načinu ispitivanja i označavanja vatrenog oružja, oružja iz kategorije „C“ i naprava, propisano je da oružje iz kategorije „C“, koje se nalazi u posjedu pravnih osoba ili obrta, udruga ili građana, a služi za izvođenje glasnog pucanja mora prijaviti i označiti u propisanom oznakom,odnosno, najkasnije do 21. lipnja 2019. godine.

U kategoriju 'C' spada oružje kao što su kubure, pištole, puške, mužari ili slično oružje koje služi za izvođenje glasnog pucnja te policija obavještava sve pravne osobe, obrte i udruge, kao i građane da Ministarstvu unutarnjih poslova odnosno Policijskoj postaji ili policijskoj upravi prema mjestu prebivališta podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije 'C'.

Ministarstvo unutarnjih poslova će za svako označeno oružje iz kategorije „C“, koje služi za izvođenje glasnog pucanja, nakon označavanja izdati Potvrdu o označenom oružju kategorije „C“ te će je dostaviti vlasniku oružja.

- Isto tako obavještavamo sve koji posjeduju zračno oružje, odnosno zračne puške ili zračne pištolje, kako su takvo oružje dužni prijaviti u Policijsku postaju ili Policijsku upravu prema mjestu prebivališta, jer je takvo oružje prebačeno iz „D“ kategorije u „C“ kategoriju, te samim tim postoji i obaveza prijavljivanja takvog oružja - rekli su iz policije i pritom napominuli da ukoliko se zahtjev za označavanjem oružja „C“ kategorije ne podnese u propisanom roku, oružje će se smatrati nelegalnim, te će vlasnicima takvog oružja ono biti oduzeto, a protiv odgovorne osobe, odnosno vlasnika oružja pokrenut će se prekršajni postupak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook