Prethodni članak
Sljedeći članak

Kružni tok kod Vatrogasnog doma bit će završen do konca srpnja

Uređuje se rotor u Krapini, nogometno igralište uskoro će dobiti umjetnu travu, a dobro napreduju i radovi rekonstrukcije podzmene infrastrukture u naselju Šabac


Radno je u Krapini. Od većih radova, traju oni na izgradnji kružnog toka kod Vatrogasnog doma u Krapini. - Očekujemo da će zavšiti najkasnije do konca srpnja. Na žalost, vrijeme nam ne ide u prilog pa još nismo mogli napraviti uspornike prometa, no vjerujem da će se vrijeme stabilizirati da se i taj dio može realizirati – kaže gradonačelnik Zoran Gregurović. Što se tiče projekta izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom travom u ŠRC Podgora, igralište polako dobiva formu, dižu se stupovi za zaštitne ograde, rasvjetu. - Uskoro će biti pripremljeno za Hrvatski nogometni savez koji će moći postaviti umjetnu travu na tu podlogu i do konca ljeta očekujemo da će cijeli projekt zajedno s izmještanjem ceste biti gotov – dodaje gradonačelnik.

Naselje Šabac

Tu su i radovi na rekonstrukciji podzmene infrastrukture u naselju Šabac. – Već se dosta daleko došlo s rekonstrukcijom vodovoda i odvodnje, uskoro bi trebao HEP krenuti s rekonstrukcijom niskonaponske mreže, kao i T - com s postavljanjem pripreme za optiku. Grad mora također zamijeniti postojeću javnu rasvjetu koja je stara novim podzemnim vodovima, kandelaberima i novim rasvjetnim tijelima – kaže gradobačelnik, najavivši da bi projekt trebao biti završen do kraja godine.

Pješački most

– Kada svi radovi završe, na redu je kompletno površinsko uređenje cesta i nogostupa - kaže. Prošle godine krenulo se i s rekonstrukcijom glavnog vodoopskrbnog cjevovoda od Polja Krapinskog prema Popovcima, a investicija je vrijedna oko 1,8 milijuna kuna. Zamjena vodovodne cijevi bila je gotovo početkom godine, pa se čekalo da se otvore asfaltne baze i sada je krenulo površinsko uređenje. Radovi su pri samom kraju. A pri kraju je i pješački most kod Pekoma. – Postavljena je ograda, treba nanijeti određene premaze, urediti neke sitnice na mostu, na ogradu se trebaju postaviti staklene ploče i trebao bi biti gotov kroz tjedan do dva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook