Prethodni članak
Sljedeći članak

Kroz edukaciju kušat će 42 vrste vina iz cijelog svijeta

Na Vuglec bregu je započeo tečaj za sommeliere II. razine. Edukaciju vrši Hrvatski sommelier klub, a svrha je podizanje vinske kulture u našim hotelima, restoranima, vinarijama i agroturizmima


U sklopu projekta 'Zagorje ti moje blago' kojeg organiziraju Krapinsko – zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije danas je na Vuglec bregu započeo tečaj za sommeliere II. razine koju polazi 15 polaznika s područja Hrvatskog zagorja.  Njih 15,  kroz edukaciju koja će potrajati 6 dana,  kušat će 42 vrste vina iz cijelog svijeta. 

Edukaciju vrši Hrvatski sommelier klub, a svrha je podizanje vinske kulture u našim hotelima, restoranima, vinarijama i agroturizmima  - pojasnila je na tiskovnoj konferenciji direktorica Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar naglasio je da je edukacija vrlo bitna te da je naš cilj prvenstveno uz domaću kuhinju nuditi autohtona vina, ali na stručan način kako bi privukli još većih broj gostiju.

Franjo Francem, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba pohvalio je Krapinsko – zagorsku županiju koja je otišla najdalje u edukaciji za zvanje sommelier na području kontinentalne Hrvatske. Tijekom 2012. i 2013. godine I. razinu tečaja za sommeliera završilo je 45 polaznika. Iduće godine krenut će i III. razina nakon čega polaznik dobiva zvanje dipl. sommelier.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook