Prethodni članak
Sljedeći članak

Krivec Jurak: 'U središtu mjesta uredit ćemo zgradu gdje će se okupljati naše udruge'

Nakon što su u sklopu projekta „Pločko 1“ dobili sredstva za obnovu zgrade stare škole, koja je u tijeku, sad su dobivena sredstva za projekt „Pločko 2“ za uređenje stare zgrade koja je nekad bila u privatnom vlasništvu, a koju je Općina otkupila

  • Pločko
  • Ksenija Krivec Jurak

    Ksenija Krivec Jurak

  • Pločko
  • Ksenija Krivec Jurak

Dugoočekivani rezultati Mjere 7.4.1. objavljene proteklog tjedna s radošću su dočekani u Zagorskim Selima. Naime, za projekt „Pločko 2“ odobrena su sredstva u visini od 1.647.545,63 kune, čime će se kompletno urediti zgrada u samom središtu mjesta, koja će postati središte okupljanja desetak udruga koje djeluju na području općine.

Kuhinja za tradicijska jela
Dobivena sredstva su namijenjana za rekonstrukciju i kompletnu obnovu preostale neobnovljene zgrade u staroj jezgri mjesta, tzv. „Projekt Pločko“. - Nakon što smo u sklopu projekta „Pločko 1“ dobili sredstva za obnovu zgrade stare škole, koja je u tijeku, sad smo dobili sredstva za projekt „Pločko 2“ za uređenje stare zgrade koja je nekad bila u privatnom vlasništvu, a koju je Općina otkupila. Projekt je osmišljen da se zgrada obnovi i stavi u funkciju kulturnog objekta, koji podrazumijeva socijalnu integraciju te će prije svega biti stavljen na raspolaganje našim udrugama – najavila je načelnica Ksenija Krivec Jurak. Osim za potrebe udruga prostor novouređene zgrade predviđen je i za turističku namjenu. – Uredit ćemo kuhinju gdje će se prezentirati naša stara jela, odnosno gdje će naši stariji mještani podučavati mlađe pripremanju starinskih izvornih tradicionalnih jela. Izrazito me veseli što ćemo zahvaljujući dobivenim sredstvima kompletno obnoviti i zaokružiti priču o staroj jezgri Zagorskih Sela. Tim više što je riječ o bespovratnim sredstvima – zadovoljna je načelnica Zagorskih Sela.

Radovi gotovi do 2019. godine
Obnova će biti kompletna; vanjska i unutarnja, od podruma do krova s namještajem. Radovi bi trebali krenuti na jesen nakon sređivanja potrebne dokumentacije, a rekonstrukcija bi mogla biti dovršena tijekom 2019. godine. – Obnova zgrade puno će značiti za naše mjesto, jer se već dugo javlja potreba da udruge dobiju svoj prostor. Do sada smo jedino mogli izaći u susret Udruzi umirovljenika kojima smo ustupili jednu prostoriju u vlasništvu Općine koju mogu koristiti za svoje potrebe. Sada će se sve udruge, kojih na području Zagorskih Sela ima desetak, moći javiti na Javni poziv Općine kako bi im besplatno ustupili prostor za njihove potrebe. Sigurna sam da će zgrada postati mjesto okupljanja, razmjene iskustava i druženja. To će pokrenuti jedan pozitivan trend, gdje će i mladi vidjeti pozitivne pomake, što će ujedno i doprinijeti njihovom ostanku u mjestu – rekla je načelnica Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook