Prethodni članak
Sljedeći članak

KRIVEC JURAK: 'Prioritetna nam je sanacija klizišta na cestama Pušća - Kralj i Zagorska Sela – Biruš

Na području općine Zagorska Sela je aktivirano 14 većih ili manjih klizišta, najvećim dijelom uz nerazvrstane ceste

  • Klizište na cesti Zagorska Sela - Pušća

    Klizište na cesti Zagorska Sela - Pušća


Općina Zagorska Sela u nadolazećem razdoblju će posebnu pažnju posvetiti rješavanju goruće problematike sanacije aktiviranih klizišta na području općine. Zahvaljujući uspješnoj prijavi na javni poziv za sufinanciranje projekata klizišta koje je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, odobrena su sufinanciranja dvaju klizišta.

Novci ministarstva

Odobreno je 180.000 kuna za sufinanciranje sanacije klizišta uz nerazvrstanu cestu Pušća – Kralj koje ugrožava prometovanje po jedinoj prilaznoj cesti do četiri kućanstva u naselju Pušća. Bitno je naglasiti da alternativnog pravca do tih kućanstava nema i sanacija je prioritetna iako i dosta zahtjevna. Drugo klizište za koje su odobrena sredstva i to 90.000 kuna za sufinanciranje, je ono uz nerazvrstanu cestu u Zagorskim Selima – Biruš. I na tom dijelu je osigurana samo nužna prohodnost, a ta cesta povezuje naselje Zagorska sela sa Brezakovcem. Sanacijom navedenih klizišta će se riješiti kritične dionice, a na ostalim lokacijama koje nisu toliko prometne će se osigurati nužna prohodnost u sklopu redovnog održavanja. Na području općine Zagorska Sela je aktivirano 14 većih ili manjih klizišta, najvećim dijelom uz nerazvrstane ceste.

Sanacija cesta

Općinska načelnica Ksenija Krivec Jurak je rekla da je u tijeku košnja trave i raslinja uz nerazvrstane ceste, a nastojati će se obuhvatiti sve dionice na području općine. Krenulo se s najugroženijim dionicama Miljana – Ivanić Miljanski i Zagorska Sela – Ivanić Miljanski. - Obilaskom terena utvrđeni su prioriteti i za asfaltiranje udarnih rupa i lokalnih oštećenja na nerazvrstanim cestama. Asfaltiranje se planira obaviti tijekom srpnja, a prioritetna je dionica Brezakovec – Gornji Škrnik, gdje postoje najveća oštećenja koja ugrožavaju normalno prometovanje. U proteklom razdoblju su se sanirale i makadamske dionice nerazvrstanih cesta kamenim materijalom. Sanirane su dionice Zagorska Sela – Lapor, Brezakovec – Sladović, Bratkovec – Krhlanko, Bojačno – Krhlanko, Bojačno – Pavlić, Luka Poljanska – Masnec - dodala je načelnica Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook