Prethodni članak
Sljedeći članak

Krešimir Končevski kandidat je za gradonačelnika Zaboka i nositelj nezavisne liste: ‘Nova snaga, friške ideje i politika otvorena građanima’

Danas je u Zaboku predstavljena Politička inicijativa ' Zabok naš grad'


Krešimir Končevski ispred Političke inicijative ‘Zabok naš grad’ bit će kandidat za gradonačelnika Zaboka te ujedno nositelj nezavisne liste kandidata za Gradsko vijeće.
Zahvalio je članovima aktualnog Gradskog vijeća predsjedniku GV-a Žarku Ivančiću, potpredsjednicima Nevenki Gregurić, Ernestu Oremušu te vijećnicima Branku Piljeku i Nataši Hlaban koji su svojim radom, istaknuo je, pokazali da gradsko vijeće može biti odgovorno i neovisno tijelo koje predstavlja interese građana i korektiv su izvršne vlasti.


– To su ljudi koji misle svojom glavom, i zahvaljujem na odabiru mene kao predvodnika zajedničke liste i kandidata za gradonačelnika Grada Zaboka, koji bi trebao biti na čelu jedne nove uključive javne politike razvoja i upravljanja našim gradom. Vjerujem da će i ovdje uz nove članove gradske liste donijeti i novu snagu, friške ideje i kreativnost i skupa s nama koji smo nakupili neka ljeta na plečima, krenuti politikom koja bi trebala biti otvorena prema građanima, koja bi trebala slušati građane i razmišljati o njihovim potrebama, biti njihov servis, a ne neko nedostupno tijelo koje treba prositi, moliti za one stvari za koje grad i služi – rekao je Končevski. Dodao je da u Zaboku ima puno tema i problema koje treba riješiti kako bi Zabok, mjesto lijepo za život učinili još ljepšim i ugodnijim. Rekao je da on drži da svoje riječi i da će njegova ekipa biti jedan korak naprijed u odnosu na to što su građani navikli do sada.


Inicijativa Zabok naš grad predstavila je i programske smjernice
Nevenka Gregurić, dosadašnja potpredsjednica Gradskog vijeća navela je potrebu za osnivanjem socijalnog doma na razini županije. - Županija i svi gradovi i općine trebali bi se ujediniti i izgraditi jedan takav dom koji bi si mogao priuštiti i umirovljenik s najmanjim primanjima – rekla je Gregurić. U njenom programu je i izgradnja vrtića na području Dubrave Zabočke ili Špičkovine.


Branko Piljek govorio je o prometnoj blokadi, zbog čega su i kaže, i bili prijepori s aktualnom vlašću. Grad Zabok je zahvaljujući odličnom prometnom položaju znatno uznapredovao i postao jedno od najrazvijenjh mjesta u KZŽ, no nespretnim i nestručnim odobrenjem i suglasnošću Zabok je došao u situaciju da je odsječen istočni i zapadni dio grada. Što se tiče financija, Grad zbog toga jer ne postoji plan investicija, svake godine prenosi oko 3 milijuna kuna, a revizija je utvrdila da ima nenaplaćenih 3 milijuna kuna. Tih 3 milijuna kuna je do sada već trebalo uložiti u investiranje i izgradnju osnovne komunalne infrastrukture jer prigradska naselja nemaju niti kanalizacije niti nogostupa, a i odvodnja je vrlo upitna – rekao je Piljek.


Danijel Pevec, mladi član liste, između ostalog, istaknuo je da treba više osluškivati mjesne odobre koji su bili zapravo važan segment razvitka pojedinog dijela grada Zaboka, pa da se priča o kanalizaciji, vodoopskrbi, javnoj rasvjeti jednom i završi, jer živimo u 21. stoljeću. Trebalo više raditi na involviranju mladih, nekako privući više mlade da se angažiraju na pitanju politike, jer su oni budućnost grada - rekao je Pevec.

Nataša Hlaban govorila je o socijalnoj politici i EU fondovima. - Postoji jako puno prostora za razviti drugačije modele podrške svim onim najosjetljivijim sugrađanima, umirovljenicima, mladima koji su često nezaposleni, osobama s invaliditetom itd. U suradnji s njima, s nadležnim tijelima i strukom, vjerujem da možemo puno više na tome učiniti - rekla je Hlaban.


Predsjednik GV Žarko Ivančić zahvalio je kolegama iz Gradskog vijeća koji su prije godinu i nešto dana odlučili preuzeti stvari u svoje ruke. - Vidjeli smo da neke stvari ne štimaju, čestitam im na hrabrosti da su me podržali. Zabok je na sreću na takvoj poziciji kojoj je lako pristupiti i svakodnevno je na meti poduzetnika i ulagača koji sami nude svoja sredstva i ideje o razvoju grada, novim dobitima. Jedan smo od najsportskijih gradova u Hrvatskoj, izdavajmo za sport preko 2 milijuna kuna, no problem se stvori kada taj novac dođe na mjesto gdje bi se trebao konkretno podijeliti, ne postoje pravilnici, već se novac dijeli po stričevima i drugim nekim nekorektnim načinima – rekao je Ivančić.


Saborska zastupnica i koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić - Naš fokus nije na megalomanskim projektima, naš fokus je na tisuću manjih projekata i programa koji poboljšavaju kvalitetu života. Naš fokus je na tome da svako dijete ima mjesto u vrtiću, poboljšanje prometa i prometne infrastrukture, a to je u Zaboku jedan od ključnih problema - poručila je Benčić.

Podršku su im dali i predsjednik ŽO i potpresjednik stranke Glas Romeo Vincelj,predsjednik Zelene alternative Zorislav Antun Petrović i kandidat za gradonačelnika Krapine Adalbert Turner Juci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook