Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenulo je uređenje školskog igrališta i pratećih sadržaja kod OŠ Augusta Cesarca u Krapini

Gradi se rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište, atletska staza te fitness na otvorenom

Jedna od većih planiranih investicija u gradu Krapini ove će godine biti sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta, za što je u gradskom proračunu za 2018. godinu, 'teškom' 45,8 milijuna kuna, osigurano oko 1,6 milijuna kuna. Ono što je Krapinu razveselilo jesu i sredstva dobivena kroz Mjeru 7.2.2. za izgradnju produžetka Ulice Frana Galovića. Projektom će se izgraditi oko 470 m produžetka Ulice Frana Galovića, jedne od glavnih prometnica u gradu, čime će se povezati javni i poslovni objekti u centru grada te zona „Krapina Nova“, odnosno izgradnjom produžetka Ulice Frana Galovića ista bi se spojila na državnu cestu, a time i na glavnu cestu u poduzetničkoj zoni Krapina Nova - Zapad kao i na autocestu Zagreb-Macelj. – Izgradnja će ići ove godine, a njome će se značajno rasteretiti promet kroz sam centar grada i to će postati nova žila kucavica ovog južnog dijela grada Krapine – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Milijun kuna

Milijun kuna predviđeno je i za izgradnju i rekonstrukciju komunalnih vodnih građevina. – Prvenstveno, rekonstruirat će se Ulica Ilirskog pokreta, gdje će se zamijeniti instalacije vode, odvodnje i plina, ali isto tako tu će biti i za sufinanciranje nekih drugih projekata, kojima su odobrena sredstva od strane Hrvatskih voda. Ove godine ide i velika rekonstrukcija u Ulici Antuna Mihanovića, koja povezuje benzinsku pumpu na Zagorskoj magistrali prema Zagrebačkoj cesti kroz južnu zonu gdje će se također napraviti zamjena kompletne infrastrukture – napominje gradonačelnik Gregurović.

Dotrajalo igralište puno rupa

Od radova koji su već krenuli, vrijedi izdvojiti one koji posebno vesele najmlađe žitelje Krapine. Naime, krenuli su radovi na uređenju školskog igrališta i pratećih sadržaja kod Osnovne škole Augusta Cesarca. – Na jednom natječaju Ministarstva regionalnog razvoja odobrena su sredstva, a Grad Krapina u proračunu je osigurao preostali novac potreban za realizaciju ovog projekta. Postojeće je igralište bilo staro, dotrajalo, asfalt je popucao i nakon svake kiše bio je pun vode i mlaka. Sada bi se kompletno uredilo rukometno igralište, košarkaško i odbojkaško igralište, atletska staza, riješila bi se odvodnja i drenaža, postavile bi se zaštitne mreže, napravio jedan fitness na otvorenom i mislim da će se na taj način zaokružiti jedna lijepa priča oko OŠ Augusta Cesarca – zadovoljan je gradonačelnik. Projekt uređenja igrališta vrijedan je ukupno oko 1,2 milijuna kuna. Gregurović dodaje da je kroz ovogodišnji proračun osiguran i novac za izgradnju dječjih igrališta u Tkalcima i Žutnici, pa se tako nastavlja projekt uređenja dječjih i sportskih igrališta, prema kojem bi kroz par godina svako krapinsko naselje imalo uređeno igralište.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Slavoniji te na dionicama autocesta: A1 čvor Maslenica-čvor Zadar 2, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac, na A7 na mostu Riječin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program