Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće se u otkup zemljišta za reciklažno dvorište u Mariji Bistrici

Izabrana lokacija je udaljena od naselja

Prošlog je ponedjeljka održana 4. Sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica. Prihvaćena je odluka o imenovanju pravnih osoba od interesa za zaštitu i spašavanje u Općini Marija Bistrica, koja definira pravne osobe koje sudjeluju s ljudskim snagama i materijalnim resursima u provedbi mjera i aktivnosti u sustavu civilne zaštite.

Prihvaćena je i Strategija razvoja Urbane aglomeracije Zagreb, u koju je Marija Bistrica ušla kao jedna od 7 jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko-zagorske županije. Ukupno ovu aglomeraciju čini 11 gradova i 19 općina, uz Zagreb iz zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički napominje kako je na raspolaganju minimalno 950 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

- Definirani su strateški projekti i potkategorije mrežnih projekata i svakako je hvale vrijedno da je i Općina Marija Bistrica u toj urbanoj aglomeraciji, pa bi se mogli očekivati projekti i investicije prije svega u prometnoj infrastrukturi, uslugama, učinkovitosti javnog putničkog prijevoza, zatim po pitanju biciklističke i pješačke infrastrukture, kulturne baštine i turizma, selektivnih oblika turizma, zelene infrastrukture, prirodne baštine, kao i usklađivanje, umrežavanje i sinergija regionalnog i prostornog razvoja između svih partnera – rekao je Milički.

Na sjednici je donesena i odluka o kupnji zemljišta za reciklažo dvorište u Tugonici, uz glavnu prometnicu prema Zlatar Bistrici. Načelnik Milički je podsjetio da uskoro na snagu stupa novi zakon o gospodarenju otpadom, gdje se očekuju i određene i to ne malo obveze i jedinica lokalnih samouprava.

- Jedna od prvih obveza je i vlastito reciklažno dvorište i u tom smjeru smo donijeli odluku o kupnji zemljišta – kaže Milički i dodaje kako je izabrana lokacija udaljena od naselja, uz dionicu D29 i uz koju se nalazi sva potreban infrastruktura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona vozila iz smjera autoceste A4 Goričan-Zagreb prema zoni radova na mostu Sava u smjeru Bregane je oko 1 km. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni dvosmjernog prometa između čvorova Zaprešić i Jankomir u smj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program