Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko-zagorska delegacija u Vukovaru i Škabrnji odala počast svim žrtvama Vukovara

Jučer je u Zelenjaku održano županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a krapinsko-zagorska delegacija je otišla danas u Vukovar i Škabrnju

  • Delegacija zajednice županija u Vukovaru u kojoj je bio i župan Kolar

    Delegacija zajednice županija u Vukovaru u kojoj je bio i župan Kolar


Jučer je u Zelenjaku kod spomenika Lijepoj našoj održano županijsko obilježavanje Danje sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Počast Vukovaru i svim stradalim i nestalima odale su delegacija Krapinsko-zagorske županije te delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području KZŽ, delegacije gradova i općina, MUP-a, Ureda države uprave Krapinsko-zagorske županije i delegacija Vatrogasne zajednice KZŽ.

- Svake godine kad se ispočetka biži 18. studenog prorade emocije i prisjećamo se strašnih slika koje su se događale u Vukovaru, - Gradu heroju i Škabrnji. U duhu hrvatskog naroda i branitelja koji su bili na prvoj crti bojišnice bila je misao – vratiti ćemo se u Vukovar – rekao je jučer pri polaganju vijenaca krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Oprostiti, ali ne zaboraviti ; upravo u tom duhu u Krapinsko-zagorskoj županiji 365 dana u godini živimo i radimo s našim braniteljima, a isto tako se sjećamo Vukovara i kroz našu manifestaciju '100 posto zagorsko Vukovaru' i kroz obnovu Vukovarskog tornja kao simbola otpora te pomoći vukovarskoj bolnici - naglasio je župan Kolar i dodao je kako će se lampaši paliti iz godine u godinu da Vukovarci znaju da nisu sami.

Kod Zelenjaka su se okupile brojne delegacije braniteljskih udruga

 – Zahvaljujem se svim braniteljima kojih je bilo preko 11 i pol tisuća i bili su na svim bojištima i u svim postrojbama i koji su dali veliki obol obrani Republike Hrvatske. Sjetimo se i svih koji su položili svoje živote za samostalnu Republiku Hrvatsku, a i njihovih obitelji – rekao je Kolar.

Položeni su vijenci i svijeće

- Cjelokupno ratište nam je u mislima u ovome trenutku, a Vukovarci i svi branitelji koji su branili Vukovar i koji su se žrtovali za mir, slobodu u tom dijelu naše Hrvatske imaju poseban pijetet na današnji dan – rekao jučer pri polaganju vijenaca u ime branitelja Milan Martinić iz HVIDR-a Krapinsko zagorske županije.

Polaganje vijenaca povodom Dana sjećanja na Vukovar kraj spomenika Lijepoj našoj Okupilo se i građanstvo

Krapinsko-zagorska delegacija zajedno s delegacijom s Zajednicom županija se zaputila danas ujutro u ranim jutarnjim satima u Vukovar i Škabrnju kako bi u Koloni sjećanja odala počast svim poginulim i nestalim Vukovarcima.

Kolona sjećanja U Vukovar se uputila delegacija zajednice županija Vukovar

Kolonu sjećanja u Škabrnji možete pogledati OVDJE

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook