Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinskim maturantima svečano uručene svjedodžbe i potvrde o položenoj državnoj maturi

Novčane nagrade Krapinsko – zagorske županije za troje srednjoškolaca koji su sve razrede završili s 5.0


U amfiteatru Srednje škole Krapina danas su se podjelom svjedodžbi i potvrda o položenoj državnoj maturi krapinski maturanti oprostili od svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Ravnatelj škole Ivica Rozijan ovom je prilikom zahvalio sada već bivšim srednjoškolcima, koji su se ove godine pokazali uspješni na brojnim državnim natjecanjima i svojim doprinosom promovirali SŠ Krapina, koja je ove godine u 7 razrednih odjela okupila 180 maturanata.

– Uspjesi su rezultat upornosti učenika i kvalitete nastavnika. Čak 44 učenika naše škole sve su razrede prošli s odličnim uspjehom, a njih troje sve je razrede završilo s prosjekom 5.0. To nas izuzetno veseli i nadamo se da će Županija u idućim godinama i dalje biti podrška biti svim našim školama – istaknuo je ravnatelj Rozijan.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je naglasila da od ove godine Krapinsko – zagorska županija sve učenike koji su sve razrede završili s prosjekom 5.0 nagrađuje novčanom nagradom i poklon vrećicom. Te je nagrade zamjenica župana uručila i krapinskim maturantima, Dariji Komić, Jeleni Sajko i Mihaelu Leljaku, učenicama opće i prirodoslovno – matematičke gimnazije te komercijalisti.

- Svi mi koji smo na nekim pozicijama trebamo pružati okvire, mogućnosti i prilike za mlade ljude da njihove odluke budu da ostanu u Hrvatskoj. KZŽ kao osnivač srednjih škola odlučila je veliku brigu posvetiti talentiranoj i darovitoj djeci, kroz različite projekte potičemo rad darovitih, a  mislimo da je veliko priznanje treba dati maturanticama i maturantima koji svoje srednjoškolsko obrazovanje završe s 5.0 u svim razredima, pa smo od ove godine u  našim srednjim školama naše mlade ljude željeli potaknuti ovim nagradama. Takvih je 15 u našoj županiji – rekla je Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook