Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinski srednjoškolci dobili međunarodno priznatu njemačku jezičnu diplomu

Tijekom proteklih 15 godina preko 200 učenika Srednje škole Krapina dobilo diplomu.


U Srednjoj školi Krapina danas je održana svečana dodjela diploma za 19 učenika koji su položili ispit za međunarodno priznatu njemačku jezičnu diplomuNjemačka jezična diploma (DSD, Deutsches Sprachdiplom) ispit je znanja njemačkog jezika Konferencije ministara kulture Savezne Republike Njemačke (KMK -Kultusministerkonferenz) za učenike u inozemstvu. 

Učenici koji su položili drugi stupanj Njemačke jezične diplome imaju dovoljno znanja njemačkog jezika za studij na nekom od njemačkih sveučilišta i ne moraju polagati ispit iz njemačkog koji je inače obavezan pri upisu na studij u Njemačkoj. Pri upisu na studij njemačkoj jezika na fakultetima u Hrvatskoj učenici s položenim ispitom za Njemačku jezičnu diplomu imaju bodovne prednosti.

- Dodatno učenje zahtijeva trud, zalaganje i odricanje, ali  sve to čovjeka čini bogatijim, jer time dobiva nešto što mu nitko ne može oduzeti - to je znanje. Svim učenicima želim puno uspjeha u daljnjem učenju i studiranju, uz posebnu čestitku onima koji su danas stekli ovu međunarodno priznatu diplomu, kao i njihovoj mentorici koja ih je vodila vodila cijelo vrijeme – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook