Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinski osnovnoškolci učili o opasnostima cestovnog prometa

Više od 100 mališana sudjelovalo je u programu i prošlo nekoliko radionica predstavnika službi policije, vatrogasaca i Crvenog križa



U OŠ Ljudevit Gaj Krapina jučer je proveden Program prometne kulture za najmlađe, u kojem su sudjelovali učenici drugih razreda OŠ Ljudevit Gaj i August Cesarec iz Krapine. Učenici su poslušali multimedijsko interaktivno predavanje o sigurnosti u prometu, a zatim sudjelovali u praktičnom dijelu, koji se odvio na prometnom poligonu na školskom igralištu.

Djeca su samostalno upravljala vozilima za obuku te su imala mogućnost uočavanja opasnosti iz perspektive vozača. Osim vozača, bili su tu i pješaci koji su prelazili cestu. Više od 100 mališana sudjelovalo je u programu i prošlo nekoliko radionica predstavnika službi policije, vatrogasaca i Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina djecu je upoznalo s postupcima prve pomoći, aktivnostima koje provodi u sklopu zaštite i spašavanja te im je prezentiralo vozilo za komunikaciju i potporu Gradskog interventnog tima GDCK Krapina i opremu koju sadrži.

Program prometne kulture za najmlađe provodi se u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s Jumicar Hrvatskom i partnerima, uz suglasnost i potporu MUP-a, MZOS-a, Agencije za odgoj i obrazovanje, a u suradnji sa Službom za prevenciju Ravnateljstva policije, Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook