Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinski Crveni križ počet će s dostavom dnevnih toplih obroka u dvadesetak obitelji

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina nastavlja s provođenjem brojnih projekata, a očekuje i rezultate natječaja EU fondova za neke nove projekte


Gradsko društvo Crvenog križa Krapina već niz godina provodi brojne aktivnosti kako bi olakšalo život osobama starije životne dobi i socijalno ugroženim osobama. Tako je 2014. godine društvo krenulo s projektom “Dnevni boravak 60 plus”, a 2015. otvorena je Socijalna samoposluga Krapina.

Velik interes

U Dnevnom boravku provode se organizirane dnevne aktivnosti u lokalnoj zajednici za osobe starije životne dobi. Boravak je otvoren svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati, kreativne radionice održavaju se 3 puta tjedno te se korisnicima svakog četvrtka mjeri krvni tlak, kolesterol i glukoza u krvi. Kroz prošlu godinu u Dnevnom boravku provedena je 91 kreativna radionica, tlak u krvi izmjeren je 493 puta, kolesterol 32 puta, a glukoza u krvi izmjerena je 456 puta. Građanima su održana i predavanja o zdravim napitcima, prevenciji i ranom otkrivanju rizičnih bolesti, a korisnici Boravka mogu se kvalitetno družiti u svojem prostoru, igrati društvene igre, pročitati dnevni tisak, pratiti televizijski program ili se uključiti u provođenje različitih kreativnih radionica. S obzirom da su građani iskazali interes za aktivnosti Dnevnog boravka 60 plus, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina prijavit će se na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za provođenje programa i u 2018. godini.

Hrana i potrepštine

U ožujku 2015. godine otvorena je Socijalna samoposluga Krapina, za pedesetak najugroženijih korisnika s područja Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Korisnici Socijalne samoposluge jednom mjesečno dobivaju pakete s hranom i higijenskim potrepštinama. Tijekom prošle godine kroz Socijalnu samoposlugu zaprimljeno je 16.871 komada, a podijeljeno je 14.474 komada živežnih namirnica i higijenskih potrepština. Također, zaprimljeno je 6.929 kg rabljene odjeće i obuće, a podijeljeno je 7.141 kg. Socijalna samoposluga i ove će godine nastaviti s radom.

Nova usluga

Davor Šimunović, ravnatelj GDCK Krapina

- Naši korisnici su zadovoljni sa svim uslugama koje pružamo. Krećemo sada i s dostavom toplih obroka na području djelovanja našeg društva, jer smo dobili aneks Ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. To je nova usluga, a dostavljat ćemo za početak 20 –ak obroka korisnicima. Također, jedva čekamo da prođemo na projektu 'Zaželi'. Rezultate bi trebali znati već početkom idućeg mjeseca, a u projektu bismo zaposlili 50 gerontodomaćica koje bi skrbile za 250 ljudi kao pomoć u kući, i to ne samo na našem području djelovanja, već za 13 općina i gradova. U travnju očekujemo i rezultate projekta za podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, vrijednog 1,5 milijuna kuna, koji bi bio u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda – rekao je ravnatelj GDCK Krapina Davor Šimunović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program