Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapina proslavila Dan grada: Premijer Plenković pohvalio kohabitaciju u Gradu Krapini

Gradonačelnik Zoran Gregurović: Mi Krapinčani i Zagorci moramo se naći na istim stazama, nadam se da ćemo i dalje ići u pravcu suradnje, a ne politikantskih sukobljavanja


Grad Krapina danas slavi svoj 823. rođendan, Dan grada i blagdan sv. Nikole Biskupa, zaštitnika krapinske župe. Tim povodom održana je svečanost u Festivalskoj dvorani, kojoj je, među brojnim uzvanicima, nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je pohvalio kohabitaciju u Gradu Krapini, dobru suradnju gradonačelnika i Gradskog vijeća te brojne realizirane projekte. – Ova Vlada osigurat će ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske, novom poreznom reformom osigurat ćemo građanima veći dohodak, manji teret gospodarstvenicima, Vlada osluškuje poruke građana, njihove probleme. Kroz našu gospodarsku politiku u sljedećoj godini želimo osigurati zamašnjak i Hrvatskoj osigurati veći gosopodarski rast – rekao je na svečanosti premijer Plenković.

Svečanosti je prisustvovao i župan Željko Kolar. – Žulja nas da li ćemo uspjeti kroz županijske, gradske i općinske proračune uspjeti osigurati dovoljno novca da bi se mogli pratiti svi naši projekti koji su spremni za apliciranje prema fondovima Europske unije – istaknuo je župan, uputivši čestitke Gradu Krapini i istaknuvši da je i Županija pomogla i dala svoj doprinos uređenju grada.

Gradonačelnik Zoran Gregurović nabroji je brojne projekte provedene u prethodnom razdoblju. Izdvojio je, među ostalim, izgradnju reciklažnog dvorišta koje je dobilo uporabnu dozvolu, i po Novoj godini bit će otvoreno za građane, izgradnju mosta koji spaja Ulicu Frana Galovića i Ulicu dr. Franje Tuđmana, investiciju vrijednu 2 milijuna kuna u kojoj je Lidl sudjelovao s 1,6 milijuna, uređenje dječjih igrališta, projekt koji se provodi još od 2013. Godine, a iduće godine ne bi trebalo biti niti jednog krapinskjog naselja bez dječjeg igrališta, uređenje podzemne komunalne infrastrukture u središtu grada i još brojne projekte. Povećava se broj zaposlenih, prihod od poreza na dohodak ove godine veći je 15 posto nego lani, istaknuo je gradonačelnik. – Mi Krapinčani i Zagorci moramo se naći na istim stazama, nadam se da ćemo i dalje ići u pravcu suradnje, a ne politikantskih sukobljavanja – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Na svečanosti su dodijeljena gradska priznanja. Malu plaketu Grada primio je učenik Damjan Milaković za osobite uspjehe na natjecanjima znanja i promicanje imena Grada.

 Plakete Grada Krapine uručene su Udruzi Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapina pobvodom obilježavanja 20. Obljetnice uspješnog djelovanja udruge, Veteranima NK Zagorec Krapina za osobite uzastopne uspjehe na natjecanjima i promicanje imena Grada te Saši Kundihu za unapređenje sporta Grada Krapine.

Povelje Grada Krapine dobili su Franjo Broz, Josip Dunaj, Stjepan Draganić, Stjepan Štrok i Milka Barlović za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog darivanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa.

U akciji 'Krapinski pušlek' koju provodi Turistička zajednica grada Krapine, u kojoj se nagrađuju vrtovi, okućnice, balkoni, izlozi i poslovni prostori ove su godine nagrađeni obitelj Gumbas iz Zagore, TZ KZŽ i obitelj Forjan iz Ulice Rudolfa Lovreca.

Bogat program manifestacije 'Advent u Krapini' nastavlja se do kraja prosinca. Od događaja koji uskoro slijede, izdvojimo otvorenje izložbe 'Špilja Vindija' u četvrtak 8. Prosinca u 18 sati, proglašenje najboljih sportaša Grada Krapine 9. prosinca u 17 sati u SŠ Krapina i Koncert klape sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice u Festivalskoj dvorani u 19 sati, adventske radionice DND – a Krapina u 10 sati i kružnu utrku 3. Krapinski cener u subotu u 13 sati te svečano otvaranje krapinskog kina projektcijom filma 'Sve najbolje', također u subotu 10. prosinca u 19 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook