Prethodni članak
Sljedeći članak

Krajem ove godine trebala bi početi obnova pruge Zaprešić – Zabok

Kroz projekt se planira rekonstrukcija cijele pružne dionice i opremanje odgovarajućim signalno - sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima, rekonstrukcija kolodvora i stajališta te rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza


Proteklog petka Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture primilo je potvrdu JASPERS-a o pripremljenosti projekta Modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić– Zabok, čiji prihvatljivi troškovi za sufinanciranje iz fondova EU iznose 80,8 milijuna eura. - Pristiglom Potvrdom o pripremljenosti projekta osiguran je važan korak u proceduri odobravanja, a Ministarstvo i HŽ Infrastruktura, kao korisnik projekta nastavljaju s daljnjim aktivnostima na pripremi projekata i njegovoj prijavi Europskoj komisiji – priopćili su iz Ministarstva.

Nakon zaprimanja ove Potvrde, kažu, slijedi dostava i pregled projektne dokumentacije u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, koji bi nakon usuglašavanja i odobrenja prijavu projekta trebao i službeno uputiti u daljnju proceduru odobravanja Neovisnoj kontroli kvalitete (IndependentQualityReview – IQR). To tijelo Europske komisije pregledava dostavljenu dokumentaciju i donosi pozitivno ili negativno mišljenje o projektu, a potom i Europska komisija.

- Cilj projekta, čija bi provedba trebala započeti krajem ove godine, je rekonstruirati i obnoviti dionicu za siguran i učinkovit željeznički promet, poboljšati je i osposobiti za uključivanje u prigradski željeznički prometni sustav grada Zagreba. Kroz projekt se planira rekonstrukcija cijele pružne dionice i opremanje odgovarajućim signalno - sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima, rekonstrukcija kolodvora i stajališta te rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza – stoji u priopćenju.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook