Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaški klub Zabok ima novog trenera

Nakon 22 sezone došlo je do smjene na klupi KK Zabok

  • Ivan Perinčić (desno)

    Ivan Perinčić (desno)


Nakon 22 sezone došlo je do smjene na klupi KK Zabok. Najdugovječnijeg hrvatskog košarkaškog trenera, već sada legendarnog Dragutina Črnjevića-Čiku, zamijenit će Ivan Perinčić, koji je Črnjeviću u sezoni 2015./2016. bio pomoćni trener u sklopu suradnje s Cedevitom. Prije dogovora s Perinčićem, Zabok je pregovarao i s Josipom Sesarom i Ivicom Burićem, ali odlučeno je da je Ivan Perinčić najbolje riješenje za Črnjevićevog nasljednika. U prilog toj odluci ide i činjenica da je Perinčić dvije godine časno nosio dres KK Zabok u svojoj prebogatoj sportskoj karijeri, a jednu je sezonu bio i pomoćni trener u klubu. Čovjek takvog karaktera i takvog košarkaškog znanja, jednostavno zaslužuje šansu.

Svoju kako smo već rekli prebogatu košarkašku karijeru Ivan je započeo u rodnom Zadru, nastavio ju je u Zagrebu, potom u Ciboni, a svakako mu je najvrijednije iskustvo bilo u moćnom Turk Telekomu. Prvi trenerski posao bio mu je u sezoni 2012./2013. kada je bio pomoćni trener juniora Cedevite, a na tom se poslu zadržao tri godine. U sezoni 2015./2016. ustupljen je Zaboku kao pomoćni trener, a prošlu je sezonu bio jedan od trenera seniora Cedevite.
-Izuzetno mi je drago da se ponovno vraćam među prijatelje. Ovo je za mene veliki izazov koji sam objeručke prihvatio. Motiv je ogroman, ali je i velika obaveza naslijediti Dragutina Črnjevića. To nije jednostavno. Dragutina Črnjevića-Čiku izuzetno poštujem i respektiram, jer je zabočku košarku podigao na jedan puno viši nivo, zajedno sa svojim najbližim suradnicima. Danas je Zabok zdrav klub na čvrstim temeljima. Čeka nas teško prvenstvo, treba složiti konuretnu momčad i odraditi dobre pripreme – riječi su Ivana Perinčića nakon preuzimanja klupe KK Zabok.

Potpisali Kalpić i Ćutuk, čeka se Vučić

Sportski direktor Zaboka, Dragutin Črnjević, bio je iznimno aktivan ovih dana. Nakon što je sve dogovorio s novim trenerom Perinčićem, sklopio je trogodišnji ugovor s 205 centimetara visokim centrom Zvonimirom Ćutukom, koji je prošle sezone branio boje A-2 ligaša Bosca, a prethodnu je proveo u Rudešu. Odmah nakon njega dvogodišnju vjernost Zaboku potpisao je 197 cm visoki bek Franko Klapić, bivša nada Šibenika, koji je protekle dvije sezone proveo u Kvarneru. Ovih dana jednogodišnji bi ugovor za Zabok trebao potpisati i 197 cm visoki krilni igrač Cedevite, Ivan Vučić, koji je u sezoni 2015./2016. već branio boje Zaboka. Uz spomenuti trojac pod ugovorom su kapetan Antonio Črnjević, Borna Kapusta, Patrik Jambrović, Martin Tuđen i Ivan Martinko.
Pripreme KK Zabok trebali bi početi 15.8., a ne sumnjamo da će sportski direktor Črnjević, do onda uhvatiti barem još jednog „kapitalca“, kako je u posljednjim trenutcima prijelaznog roka prošle sezone u Zabok doveo Svena Smajlagića.

U prostorijama HKS-a izvučeni parovi novooformljene Premijer lige košarkaša

Zabok starta kod kuće sa Šibenikom

Ždrijeb baš nije bio darežljiv prema košarkašima Zaboka. Što više kuglice kao da su se poigrale sa Zabokom, koji ima iznimno težak raspored u elitnoj košarkaškoj Premijer ligi. Zabok otvara prvenstvo domaćom utakmicom protiv Šibenika, koji je prošle sezone bio prva momčad na ljestvici pred play-off. Šibenčani su ostali bez Halilovića, Ivanova i Petanija, no ne sumnjamo da će se do početka prvenstva pojačati, pogotovo sada kada su prvi i jedini šibenski premijer ligaš, pošto je Jolly odustao od natjecanja. Do šestog kola raspored je paklen, iz razloga što nakon Šibenika u Zabok dolaze Zadar pa Cedevita, a Zabok gostuje kod VROS Osijek i Alkara, koji su poznate domaćinske momčadi. Špica sezone bit će dvije domaće utakmice u 7. i 8. kolu gdje Zabok prvo dočekuje Ribolu Kaštelu, a potom i Škrljevo. Jedna od dobrih strana ovog rasporeda svakako je ta što će Zabok na odmor tjedan prije svih, pošto je slobodan u 11. kolu, nakon kojeg slijedi prvenstvena pauza, što je pomalo neubičajeno, jer se neće odigrati svih trinaest kola kako bi se do kraja zaključio prvio dio prvenstva.
-Imamo užasno težak raspored u prvom dijelu prvenstva, ali moja vodilja je uvijek bila prva slijedeća utakmica. Znači prva utakmica sa Šibenikom je za nas sada jedini prioritet. Jako je važno pokušati dobiti tu utakmicu i pobjedom startati u sezonu – riječi su novog trenera Zaboka, Ivana Perinčića.

Raspored utakmica KK Zabok u jesenskom dijelu prvenstva:
1. kolo: ZABOK – Šibenik (6. ili 7. 10.)
2. kolo: VROS Osijek – ZABOK (13. ili 14. 10.)
3. kolo: ZABOK – Zadar (20. ili 21.10.)
4. kolo: Alkar – ZABOK (27. ili 28.10.)
5. kolo: ZABOK – Cedevita (3. ili 4. 11.)
6. kolo: Zagreb – ZABOK (10. ili 11. 11.)
7. kolo: ZABOK – Ribola Kaštela (17. ili 18. 11.)
8. kolo: ZABOK – Škrljevo (1. ili 2. 12.)
9. kolo: Jazine – ZABOK (8. ili 9. 12.)
10. kolo: ZABOK – Split (15. ili 16. 12.)
11. kolo: ZABOK – slobodan (22. ili 23. 12.)
12. kolo: ZABOK – Cibona (12. ili 13. 1. 2018.)
13. kolo: Hermes Analitica - ZABOK (19. ili 20.1.2018.)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook