Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka preko Alkara izborili su 'final eight' Kupa Krešimira Ćosića

Utakmica je završila rezultatom 94:72


Košarkaški klub Zabok i ove će godine igrati u samoj završnici Kupa Krešimira Ćosića. Pobjedom u utakmici trećeg kruga protiv Alakara, rezultatom 94:72, izborili su svoje mjesto u 'final eight' dijelu natjecanja gdje će se sastati s boljim iz ogleda Cedevita – Vrijednosnice Osijek.

Žuti su dominirali veći dio utakmice, a ponovno se učinkom istaknuo Ivan Batur. On je upisao 20 koševa, pet skokova i sedam asistencija. Po 12 koševa upisali su i Patrik Jambrović, Antonio Črnjević i Roko Galić. Posebno je zapažen u redovima Zaboka jučer bio i Zvonimir Ćutuk koji je, po prvi puta u žutom dresu, upisao dvoznamenkasti broj koševa – njih deset, kao i tri blokade. Kod gostiju je najbolji bio Hrvoje Vučić s 22 koša i šest skokova te Joshua Jalen Brown s 15 koševa, šest skokova i sedam asistencija.

Utakmicom i igrom svojih igrača zadovoljan je bio i trener Zaboka Ivan Tomas. Svjestan je, kaže, da je Alkar neugodna momčad. –Ipak, mi smo odigrali jednu dobru utakmicu i kad samo pojačali obranu, jednostavno smo se nametnuli – rekao je Tomas.

Zanimljivo je naglasiti kako u subotu 19. siječnja košarkaški Zaboka igraju prvenstvenu utakmicu s istim protivnikom, Alkarom iz Sinja. Utakmica je ponovno na domaćem terenu, pa iz kluba pozivaju na podršku što većeg broja navijača i simpatizera s tribina baš kao i na utakmici Kupa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook