Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka pobijedili Splićane

Košarkaši Zaboka u 15. kolu A 1 lige na domaćem su terenu, u dvorani Srednje škole u Bedekovčini, u vrlo važnom susretu pobijedili ekipu Splita sa 77 : 74.


Košarkaši Zaboka u 15. kolu A 1 lige na domaćem su terenu, u dvorani Srednje škole u Bedekovčini, u vrlo važnom susretu pobijedili ekipu Splita sa 77 : 74. Splićani su bili bolji u prvom dijelu utakmice, na kraju prve četvrtine su vodili sa 22 : 18, na poluvremenu vodstvo povećali na 40 : 30, a početkom drugog poluvremena su vodili čak i sa 16 koševa prednosti, prenosi Radio Stubica

No, tada je Zabok zaigrao znatno bolje, do kraja treće četvrtine smanjio na samo 3 koša zaostatka, a u posljednjoj četvrtini preuzeo vodstvo, poveo i sa plus 9 i prednost zadržao do kraja. U zabočkoj momčadi najviše koševa, 17, je postigao Antonio Vlaić, a Petar Marić 10. U ostalim susretima ovoga kola Zagreb je bio bolji od Vrijednosnica Osijek sa 95 : 73, Šibenik je pobijedio Jolly Jadransku banku sa 86 : 65, a Alkar je tijesno, sa 81 : 79, pobijedio Goricu.

Slobodna je u ovom kolu bila ekipa Kaštela, a Kvarner je bez borbe dobio susret protiv Slavonskog Broda koji je odustao od natjecanja.

Na ljestvici vodi Šibenik s 24 boda, drugi Zagreb, treći Kvarner i četvrti Alkar imaju po 23 boda, peti Jolly 21. Zabok se s 20 bodova popeo na šesto mjesto. Sedma Gorica, osmi Split i deveti Osijek imaju po 19 bodova, deseta je Ribola Kaštela sa 18 bodova, a posljednji Slavonski Brod.

U idućem kolu Zabok u subotu gostuje kod Osijeka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook