Prethodni članak
Sljedeći članak

Konferencija za mlade u SŠ Bedekovčina

Sudionici su naučili što je to Youthpass i kako se može koristiti kao alat za valoriziranje neformalnog učenja mladih


Prošlog četvrtka održana je konferencija za 30 mladih u Srednjoj školi Bedekovčina. Kroz konferenciju su sudionici naučili što je to Youthpass i kako se može koristiti kao alat za valoriziranje neformalnog učenja mladih. Kroz metodu worldcaffea mladi su raspravljali o četiri važne teme koje uključuju raspravu o problemima i potrebama mladih, aktivizmu mladih i sudjelovanju mladih u procesima donošenja odluka. 

Osim iznimno korisnih podataka koje su sudionici uputili na navedene teme, isto tako dobili su znanja iz područja strukturiranog dijaloga, metoda sudjelovanja u procesima donošenja odluka i aktivizmu. Konferenciji se pridružio i zamjenik načelnika Općine Bedekovčina, Janko Buzjak, u ulozi donositelja odluka, koji je zajedno s mladima odgovarao na pitanja o problemima i potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Svi zaključci konferencije bit će proslijeđeni Općini Bedekovčina te će pomoći u daljnjim pripremama aktivnosti koje se tiču mladih.

Tijekom konferencije sudionici su kroz video materijale prikazali što mladi žele u svojoj školi i zajednici, poput mjesta na kojem mogu igrati stolni tenis, košarku, mjesta na kojem mogu odmarati ali i baviti se dodatnim izvanškolskim aktivnostima. Također su kroz kratke video klipove prikazali da su im potrebni i izvannastavni sadržaji i druženje. Video materijali mogu se pogledati na http://www.zagor.info/clanak/Osna%C5%BEivanje%20mladih-1.


Ova konferencija provedena je u sklopu projekta „Osnaživanje mladih“ kroz Erasmus+ program kojeg provodi Mreža udruga Zagor. U provedbi i organizaciji konferencije sudjelovali su Srednja škola Bedekovčina i Bedekovčanska udruga mladih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook