Prethodni članak
Sljedeći članak

KOMADINA POTVRDIO: Grbin i Kolar natječu se za šefa SDP-a, drugi krug izbora je 3. listopada

Zlatko Komadina objavio je konačne rezultate izbora za novog predsjednika SDP-a


Zlatko Komadina objavio je konačne rezultate izbora za novog predsjednika SDP-a.

Peđa Grbin osvojio je 40,67 posto glasova. S njim u drugi krug ulazi Željko Kolar koji je osvojio 26,29 glasova. Ranko Ostojić osvojio je 17, 33 posto glasova, Mirela Ahmetović
14,61 posto glasova, a Marino Percan 0,58 glasova.

Neslužbeno, najviše glasova za predsjedništvo su dobile Biljana Borzan i Sabina Glasovac, a glasovi za predsjedništvo još se broje. Navodno se među kandidatima, izuzev potpredsjednika koji se znaju, vodi bitka za svaki glas. Potpredsjednici stranke uz njih su i Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić, prenosi Vijesti.hr.

Ima informacija i o nepravilnostima na određenim biračkim mjestima, pa je tako na jednom bio zalijepljen i šalabahter. Neslužbeno se doznaje i da su u Vukovaru navodno glasali i članovi koji su na dan izbora bili u Njemačkoj i Irskoj.

"SDP mora imati svoju strukturu, jasne politike, mora okupljati. Mora se znati gdje je mjera, kad se šteti stranci", kazao je Komadina.

"Ja nisam razočaran. Svi koji su govoril kritički posljednih godina, sad će imati priliku pokazati da vode stranku u novom smjeru. Jedino mi nije jasno to zazivanje novog SDP-a", kazao je.

Nije želio otkriti za koga će glasati u drugom krugu.

"Nisam ja Zoran Milanović da neću izaći", rekao je.

Drugi krug izbora je u subotu 3. listopada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook