Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: Iz EU fondova želimo financirati osnivanje poduzetničkog inkubatora te opremanje Domova zdravlja i OB Zabok


Danas je u radnom posjetu našoj županiji bio ministar Tomislav Tolušić koji je održao sastanak sa županom te načelnicima i gradonačelnicima. Glavna tema bilo je povlačenje novaca iz EU fondova


Tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova EU boravio je danas u našoj županiji. Kako smo pisali jutros, prvo se susreo sa županom Željkom Kolarom nakon čega je u društvu krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića obišao Stari Grad.

 

Tolušić se nakon toga u Mariji Bistrici sastao sa načelnikom Josipom Miličkim i predsjednikom Vijeća Teodorom Švaljekom koji su mu prezentirali što je u općini učinjeno u posljednje tri godine. Ministar je održao i sastanak s načelnicima i gradonačelnicima. Tema je bila, naravno, privlačenje novaca iz fondova EU.

 

Tolušić je posjetio i Konjščinu te tvrtku ZMH Horvat. Župan Željko Kolar pohvalio je dolazak tehničkog ministra jer kaže, tema EU fondova uvijek je aktualna. - Nemamo nijednu općinu ili grad koji nema pripremljeno nekoliko projekata za koje se čeka raspisivanje fondova. Za Županiju je prioritetan projekt poduzetničkog inkubatora, a zanimljivi su nam projekti opremanja dnevnih bolnica u OB zabok, kao i opremanje Domova zdravlja – rekao je Kolar.

 

Ministar Tomislav Tolušić naglasio je da je Hrvatska iz EU fondova povukla 550 milijuna u prošloj godini, a samo u prvoj polovici ove godine preko 560 milijuna eura. Istaknuo je da EU fondovi ne smiju poznavati politiku, a ljudi koji rade u ministarstvu moraju biti proaktivni.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook