Prethodni članak
Sljedeći članak

Koji je točan broj zaraženih stranih turista u Hrvatskoj?

Njemački Institut objavio je podatak o 260 slučajeva zaraze vezane uz boravak u Hrvatskoj, dok je Capak jučer rekao da imamo takvih slučajeva manje od 15


Njemački Institut Robert Koch, pandan Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, objavio je u utorak podatak o 260 zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom koji su vezani uz boravak u Hrvatskoj. Bečki dnevnik Die Presse u današnjem se broju pita frizira li Hrvatska broj zaraženih i ističe veliko nepovjerenje u službene brojke koje iznosi Nacionalni stožer civilne zaštite, kako prenosi portal Index.hr.

Istovremeno Nacionalni stožer ne izlazi u javnost s preciznim brojkama zaraženih stranih turista, bez obzira jesu li se zarazili u Hrvatskoj ili su bolest donijeli u nju. - Imamo zaraženih stranih državljana, ne znam točan broj. Radi se broju koji je sigurno manji od 15. - rekao je u srijedu Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tako nizak broj zvuči prilično neuvjerljivo, jer u Hrvatskoj trenutno boravi preko 800 tisuća stranih turista i teško je objašnjivo da baš njih virus zaobilazi u širokom krugu.

Jučer je, pak, ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut ustvrdio da je u Hrvatskoj zabilježeno "oko 50" zaraženih stranaca od kojih su se neki već vratili u svoje države. Ni u samom vrhu Stožera, dakle, ne znaju koliko je stranaca zaraženo u Hrvatskoj ili koji su zaraženi došli u Hrvatsku. Ili namjerno skrivaju taj podatak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook