Prethodni članak
Sljedeći članak

Klinci Stubičkog kraja na putu Božićnim vlakom

Autor: Sebastijan Fuštin
Božićni vlak kojim su se provozali klinci Stubičkog kraja otvorio je prugu Gornja Stubica-Zabo


Autor: Sebastijan Fuštin

Božićni vlak kojim su se provozali klinci Stubičkog kraja otvorio je prugu Gornja Stubica-Zabok za promet nakon remonta dijelova pruge, koji će se nastaviti iza nove godine. Tako su klinci i neposredno uzrokovali brži remont pruge.

Najprije su na vožnju krenuli prvašići iz osnovnih škola Gornja Stubica, Donja Stubica sa Stubičkim Toplicama, Oroslavje te područnih škola. Nakon njih vlakom su se vozila djeca iz Dječjeg vrtića "Bubamara" iz Donje Stubice i Dječjeg vrtića "Cvrkutić" iz Oroslavja.

Za mnoge je to bila prva vožnja vlakom, a zadovoljstvo je bilo i veće jer ih je u vlaku dočekao Djed Mraz koji im je podijelio i poklon paketiće.

Akciju su podržale složno jedinice lokalne samouprave koje su troškove podijelile po broju djece. Gradonačelnik Donje Stubice Branko Mučnjak, nakon razgovora s managerom Radne jedince Varaždin HŽ-a Vladimirom Kozjakom, kontaktirao je ostale jedinice lokalne samouprave, pa su gradovi Donja Stubica i Oroslavje te općine Gornja Stubica i Stubičke Toplice platile prijevoz i paketiće.

Po riječima gradonačelnika Mučnjaka akcija se pokazala kao dobar potez. Svi su bili zadovoljni, pa se slična akcija može očekivati i slijedeće godine.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Vladimir Kozjak, manager Radne jedince Varaždin Hrvatskih željeznica, koji nam je rekao kako ovim prigodnim vlakovima HŽ pokazuje interes za najmlađe koji će u budućnosti biti njihovi putnici.

Zadovoljni su ovogodišnjim akcijama, a ovaj je Božićni vlak bio posljednji. Ukupno su na svom području prevezli preko 6000 djece u 35 vlakova, što je najviše u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook