Prethodni članak
Sljedeći članak

Klara Sedlar treća u Hrvatskoj

Klara je na najbolji način završila još jednu iznimnu uspješnu sezonu i najavila velike stvari u nadolazećoj sezoni

  • Tihana Čavlović, Ana Jambrović, Klara Sedlar

    Tihana Čavlović, Ana Jambrović, Klara Sedlar


Zabočanka Klara Sedlar, kuglačica zagrebačkog Admirala, još jednom nas je oduševila svojim kuglačkim umijećem. Nakon što se okitila titulom juniorske prvakinje Hrvatske, Klara je na pojedinačnom PH za seniorke osvojila odlično treće mjesto.

Da je spremna za samu završnicu Klara je najavila već u kvalifikacijama koje su se prije dva tjedna održale na legendarnoj kuglani Pongračevo u Zagrebu. Tamo je osvojila drugo mjesto iz Ane Jambrović iz riječke Mlake, dok je kuglačica Zagreba Tihana Čavlović bila treća. Na kraju je taj trojac i zauzeo tri pozicije, s time da je Ana Jambrović postala prvakinja Hrvatske, dok su Klara Sedlar i Tihana Čavlović zamijenile mjesta.

U osmini finala Klara se bez problema obračunala s Vanesom Bogdanović iz riječke Mlake, a u četvrtzavršnici nije puno šanse imala ni njena klupska kolegica, Valentina Gal-Mesarić, koju je Klara pobijedila s 3:1. U polufinalu ju je zaustavila kuglačica Zagreba, Tihana Čavlović. Sve je bilo riješeno nakon tri seta, a Klara je dobila četvrti za popravak dojma. Na kraju Ana Jambrović je u finalu s 3:1 savlada Tihanu Čavlović i sasvim zasluženo postala prvakinja Hrvatske. U sva tri meča od četvrtfinala Ana je srušila više od 600 čunjeva. Tihana Čavlović zauzela je drugo mjesto, a Klara Sedlar podijelila je treće mjesto s Teom Miljković kuglačicom Zagreba.

Tako je Klara na najbolji način završila još jednu iznimnu uspješnu sezonu i najavila velike stvari u nadolazećoj sezoni.

Rezultati

Četvrtfinale:
Ana Jambrović – Ana Vidan 3:1 (632-582)
Tea Miljković-Mateja Kulej 4:0 (578-503)
Tihana Čavlović-Nataša Ravnić-Gašparini 3:1 (639-580)
Valentina Gal-Mesarić – Klara Sedlar 1:3 (558-589)

Polufinale:

Ana Jambrović – Tea Miljković 2:2 (625-579)
Tihana Čavlović-KLARA SEDLAR (613-576)

FINALE: Ana Jambrović-Tihana Čavlović 3:1 (635-592)

Konačni poredak: 1. Ana Jambrović (Mlaka Rijeka), 2. Tihana Čavlović (Zagreb), 3. KLARA SEDLAR (Admiral) i Tea Miljković (Zagreb)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook