Prethodni članak
Sljedeći članak

KK Zabok: Kraljević, Mileković i Miketa potpisali jednogodišnje ugovore

Filip Kraljević
Od ovog tjedna Košarkaški klub Zabok bogatiji je za tri košarkaša. Ugovore su potpisale Filip Kraljević


Filip Kraljević

Od ovog tjedna Košarkaški klub Zabok bogatiji je za tri košarkaša. Ugovore su potpisale Filip Kraljević, Ivan Mileković i Krešimir Miketa. I dok je Miketa cijelo vrijeme trenirao s igračima Zaboka, Kraljević i Mileković priključili su se prije tjedan dana. Ostankom Leža i dolaskom Milekovića, prekobrojan je postao Begonja koji se vratio u Kraljevicu.

Svakako najveće pojačanje Zaboka u ovom prijelaznom roku je Filip Kraljević, igrač Cedevite koji je prošlu sezonu proveo u A2 ligašu Mladosti s kojom je izborio kvalifikacije za popunu prve lige. Ovaj 212 centimetara visoki centar rođen je 1989. u Mostaru, a 2006. godine došao je u Cibonu koja ga je posudila Rudešu. Od prošle godine je pod ugovorom Cedevite, koja ga je pak ustupila Mladosti.

– Zabok je za mene najbolja opcija. Mogao sam ili grijati klupu u Cedeviti ili još jednu sezonu igrati u Mladosti. No ja želim igrati prvu ligu. Očekujem osobni napredak i da će moj novi klub ponovno igrati ligu za prvaka. Koliko sam upoznat sa situacijom u drugim klubovima, jedino je Split jači od nas – optimističan je Kraljević.

U prošloj sezoni imao je prosjek od 12 koševa i 10 skokova i čak 5 blokada. Daleko je najbolji bloker A 2 lige, a u prve dvije utakmice kvalifikacija imao je čak 15 blokada. Nema više lagane šetnje pod zabočkim obručima, jer tu sada stanuje neboder iz Mostara, Filip Kraljević.

Ivan Mileković rođeni je Zagrepčanin koji je nakon juniorskog staža u Zrinjevcu i Ciboni sreću pronašao u NLB ligašu Širokom. Visok je 198 centimetara, a raspoloživ na pozicijama dva i tri. U NLB ligi igrao je prosječno 11 minuta uz 4 postignuta koša po utakmici, dok je u regularnom prvenstvu BiH prosječno provodio 17,5 minuta u igri uz 5,1 koš i 2 asistencije. – Želio sam se vratiti doma. Momčad je super, odlično se radi, a na visokom je nivou i atmosfera. Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh – misli Mileković.

Krešimir Miketa visok je 202 cm i igra na poziciji tri. Prve košarkaške korake napravio je u Fortuni, a zatim je nastavio s radom u Ciboni. Odigrao je jednu seniorsku sezonu u Fortuni, a ovog je ljeta igrao ljetnu ligu za njemački Karslurhe. Miketi je tek 18 godina i otvara mu se velika šansa kao igraču ispod 19 godina, koju će nadamo se iskoristiti.

Prošlog tjedna Zabok je odigrao i dvije prijateljske utakmice. Prvo je u Bedekovčini deklasirao A 2 ligaša Rudeš (95:32), a zatim je s 15 koševa prednosti bio bolji od Mladosti. Koliko je Zabok ozbiljno shvatio utakmicu protiv Rudeša govori i činjenica da je u drugom poluvremenu primio samo 12 koševa. Kraljević je postigao 25 koševa i pokazao da je veliko pojačanje, po 14 su koševa postignuli Cinac, Peklarić i Krapić, Begonja je na oproštaju uknjižio osam, a vrlo je dobar bio i Pešut koji je postigao sedam koševa. Nažalost, na utakmici protiv Mladosti u Sutinskim vrelima nije se vodio zapisnik, pa nemamo statističke podatke.

Katranov memorijal

U četvrtak i petak (23. i 24. rujna) u Bedekovčini će se održati Katranov memorijal na kojem će uz Zabok nastupiti i Darda, Križevci, te Dubrava. Oba dana prva utakmica turnira igra se u 17.30 sati, a druga u 19.45. Bit će to prava prilika za sve navijače da na djelu vide novu momčad Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook