Prethodni članak
Sljedeći članak

'Kiše i bujice prave grabe, put je uništen, a novim šljunkom nije nasipan već 3 godine'

Milan Žukina i njegovi sumještani već četiri godine traže asfaltiranje puta od stotinu metara


Prošle su već četiri godine, a put do moje kuće još je isti, uništen, loš, pun graba, neasfaltiran – požalio nam se Milan Žukina iz krapinskog naselja Trški Vrh. Radi se o putu u dužini stotinjak metara, koji je pošljunčan prije tri godine, kako kaže Milan, a od tada se u njega nije ništa ulagalo.

Još ništa

Sada zapravo teče već i peta godina od kada smo mi, stanari i korisnici puta o ovom mjesnom odboru, predali zahtjev odnosno zamolbu na Grad Krapinu da se put asfaltira, no još uvijek ništa. Ja osobno razgovarao sam o tom problemu s gradonačelnikom Krapine u rujnu i studenom prošle godine, rekao je da će se problem riješiti, pa još ništa – tvrdi Žukina. Ako ne poasfaltirati, trebalo bi, smatra Milan, barem urediti odvodne kanale sa strane puta, kako bi se njima slijevale bujice za velikih kiša.

Bez odgovora

Kanala nema, samo je poprijeko puta jedna kanalica odnosno rešetka na putu, koju smo mi mještani napravili. No i ona se često začepi, to treba stalno čistiti. Ne mogu ja, bolestan i sa svojih gotovo 80 godina, svaki čistiti kanal. Trebala bi se napraviti još jedna takva poprečna kanalica s rešetkom, sa strane odvodni kanali, a trebalo bi i poravnati grabe i nasipati novim šljunkom. Kiša svaki put odnese put, kiša i bujice naprave rupe i grabe, to je sramota, a ne prometnice. Sve je razrovano, a mi kao mještani i stanari prije par godina puno smo sami napravili i uložili, mislim da smo zavrijedili da nam se to uredi – kaže Milan, čija je kuća zadnja na tom potezu, dok su dalje samo klijeti. Hoće li i kada put Trški Vrh doći na red i hoće li mještani dobiti asfalt ili kanale i šljunak, pitali smo Grad Krapinu, no odgovor do zaključenja ovog teksta još uvijek nije stigao.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook