Prethodni članak
Sljedeći članak

Kinč osebujni osvaja Zagreb

Predstava u tehnici kazališta sjena u Zagrebu gostuje 30. svibnja i 4. lipnja


Jedan od brojnih projekata Ogranka Matice Hrvatske u Mariji Bistrici, predstava ''Kinč osebujni'', nakon pretpremijere i premijere za vrijeme prošlogodišnjeg ''Adventa u Mariji Bistrici'' gostuje u subotu 30. svibnja, s početkom u 19 sati u Dvorani Vijenac, Kaptol 29a.

Prilika je to za sve Zagrepčane, ali i one koji su ovu sjajnu predstavu propustili vidjeti u Mariji Bistrici, da dođu i uživaju u priči o čudotvornim uslišanjima Majke Božje koja u Mariji Bistrici traje već tristo i trideset godina. Riječ je o predstavi u tehnici kazališta sjena, koja priču o čudotvornim uslišanjima Majke Božje Bistričke, priča na sasvim poseban način, a sve po književnom predlošku Petra Berkea iz 1765. godine. Uprizorila ju je amaterska dramska skupina Ogranka MH u Mariji Bistrici pod vodstvom iskusnog redatelja Jovice Šege, a posebna gošća je Marija Husar.

Osim u Nadbiskupskom pastoralnom institutu ''Kinč osebujni'' gostuje i na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu koji organiziraju Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i VERITAS – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, a održat će se od 30. svibnja do 5. lipnja u dvorani Sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu. Kinč osebujni na programu je na blagdan Tijelova, u četvrtak, 4. lipnja u 20 sati u dvorani Sv. Franje na Svetom Duhu, Sveti Duh 31.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook