Prethodni članak
Sljedeći članak

Kapetan Črnjević: Cedevita je favorit, ali nismo došli s bijelom zastavom, dat ćemo maksimum

Zabok danas igra četvrtfinale Kupa protiv Cedevite


U organizaciji košarkaškog kluba Split i Hrvatskog košarkaškog saveza u splitskoj dvorani Gripe održat će se finaleightu hrvatskog košarkaškog kupa koji ponosno nosi ime velikog hrvatskog košarkaša Krešimira Ćosića. Završnicu će utakmicom u srijedu 13.2. u 13 sati otvoriti Cibona i Adria Oil Škrljevo, a već u 15.30 na parket Gripa istrčati će Zadar i Bosco. U 18 sati u trećoj utakmici četvrtzavršnice snage će odmjeriti Cedevita i Zabok, a četvrtfinalni dan zatvorit će utakmicom u 20.30 sati Split i Gorica.


Nama je svakako najzanimljiviji ogled između Cedevita i Zaboka. Utakmica je to u kojoj je Cedevita apsolutni favorit. Zabok u poludirigiranom ždrijebu nije mogao dobiti težeg protivnika. Doduše Zabok je jesenas u premije ligaškom ogledu namučio Cedevitu, čak mu je i nepravedno oduzeta pobjeda, no nemojmo se zavaravati, Zagrepčani ništa neće propustiti slučaju i Zaboku će suprotstaviti svoju najbolju momčad predvođenu Pullenom, Cobbsom, Murićem, Krušlinom, ali i trenerom Slavenom Rimcem, studioznim trenerom koji je poznat po tome da zna dobro iskorištavati sve svoje „resurse“ (igrače) koje posjeduje, a koji je s Cibonom osvojio i ABA ligu.


Iz Splita nam se jutros javio i kapetan Košarkaškog kluba Zabok, Antonio Črnjević. Kaže kako je raspoloženje u ekipi odlično, ali i da su svjesni kakva ih utakmica čeka. – Cedevita igra puno jače utakmice od nas i slobodno možemo reći da su protivnik višeg ranga, no mi nismo došli s bijelom zastavom. Trebamo odigrati najbolje što možemo i pokušati što dulje ostati u egalu – riječi su kapetana Črnjevića. Dodao je kako je Kup zanimljivo natjecanje jer se igra na jednu utakmicu pa ako Cedevita uđe loše u utakmicu, Črnjević je rekao kako to moraju pokušati iskoristiti u svoju korist. – Cedevita je apsolutni favorit i bit će jako teško, ali borit ćemo se i dati sve od sebe – poručio je Antonio Črnjević.
S njegovim riječima složio se i trener Tomas. - Ne očekujem puno, Cedevita je najbolja hrvatska momčad i apsolutni favorit. Važno je da pokušamo držati kontrolu skoka, a isto tako da spriječimo njihove kontre i što čvršće da odigramo kolektivnu obranu. Zadovoljan sam stanjem u momčadi, dobro treniramo, svi smo zdravi. Idemo uživati u košarci i što bolje se prezentirati – riječi su trenera Zaboka, Ivana Tomasa.


Raspored
Srijeda, 13.02.2019. četvrtzavršnica
13.00 (A) Cibona – Adria Oil Škrljevo
15.30 (B) Zadar – Bosco
18.00 (C) Cedevita – Zabok
20.30 (D) Split – Gorica

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook