Prethodni članak
Sljedeći članak

Kandidatura TZP Srce Zagorja za Europsku zajednicu sporta 2021.

Danas je održana online digitalna evaluacija kandidature Turističke zajednice područja Srce Zagorja za titulu „European Community of Sport 2021“


Danas je održana online digitalna evaluacija kandidature Turističke zajednice područja Srce Zagorja za titulu „European Community of Sport 2021“.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, koja je spriječila planiranu posjetu Europske komisije ACES Europe i evaluaciju uživo, danas je u Villi Magdaleni održana digitalna evaluacija kandidature gradova Pregrade i Zaboka te općina Bedekovčina, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, a koje je predstavila zajednička turistička zajednica područja Srce Zagorja.

Evaluaciji su nazočili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednik i tajnik Sportske zajednice Svetog Križa Začretja Franjo Kučko i Goran Roginić, predstavnica Sportske zajednice grada Pregrade Marija Marjanović, te direktor savjetničke tvrtke CBBS d.o.o. Berislav Čižmek.
Predsjednik Turističke zajednice Marko Vešligaj u uvodnoj je riječi predstavio destinaciju, 5 gradova i općina koji je čine te pozdravio predsjednika i članove komisije. Naglasio je kako je sport tj. aktivnost glavna poveznica gradova i općina u srcu Zagorja te kako sve jedince lokalne samouprave izdvajaju sredstva za investicije u sport i podršku sportskim zajednicama, a u svrhu uključivanja što većeg broja građana u sportske aktivnosti i promociju zdravog života.

 

Direktorica TZP Srce Zagorja Karolina Hostić, je potom komisiji održala prezentaciju predstavljajući sportske zajednice, klubove i udruženja, ali i udruge, amaterske sportove i rekreativce, te sportska događanja u destinaciji. Zajednica je 2018. ponijela titulu najuspješnije destinacije zdravlja, 2019. postala je članica udruženja EDEN, Europske destinacije izvrsnosti za wellness, te je ove godine podnijela kandidaturu za Europsku zajednicu sporta 2021. godine; sve u cilju kako bi se još bolje povezale i javnosti predstavile ljepote zelenih zagorskih brega, termomineralna voda, bogata gastronomska ponuda i vrhunska vina, kulturna baština, zajednička tradicija i geografska povezanost destinacije u srcu Zagorja.

 

Nakon prezentacije članovi komisije: G. F. Lupattelli, predsjednik ACES Europe, Hugo Alonso, glavni tajnik, članica komisije Andrea Junger Palaska, predstavnik Ministarstva zdravlja i sporta iz Nizozemske G. Van Duin, Sportski direktor grada Marseilla, F. Noel, postavili su dodatna pitanja vezana uz kandidaturu i razvoj sporta u destinaciji u doba pandemije.

Na kraju evaluacije predsjednik komisije čestitao je na prezentaciji i svim odgovorima te izrazio nadu kako će upravo naših 5 gradova i općina krajem godina u EU Parlamentu u Bruxellesu dobiti priznanje kao Europska zajednica sporta 2021. godine. Tajnik organizacije, je pak izrazio divljenje regijom i njenim ljepotama te poručio kako će u roku 10 do 14 dana dostaviti svoju odluku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook