Prethodni članak
Sljedeći članak

'Kad smo se sporečkali moja je riječ uvijek bila zadnja: Da draga!'

Verica i Dragutin Cveka iz Tuheljskih Toplica proslavili su zlatni pir


Verica Cvek, r. Pleško (69) i njen 6 godina stariji suprug Dragutin u subotu, 30. prosinca 2017. u restoranu "Noć i dan" u Tuheljskim Toplicama, proslavili su svoj zlatni pir. Svoj jubilej uz blagoslov vlč. Dragutina Šengule, u nazočnosti kuma i kumova Marije i Dragutina Borošak te Branke i Josipa Pleško, obitelji i prijatelja, obavili su na misi u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Tuhlja.

Baš na dan prije 50 godina, kada ih je vjenčao vlč. Zlatko Tržok. Supružnici Cvek oboje su svoj radni vijek proveli u zagrebačkom "Končaru". - Viđali smo se na gablecima, gdje se jednog trena dogodio onaj sudbonosni "klik". Zavoljeli smo se. Godinu dana hodali smo skupa, a onda smo se odlučili krenuti zajedničkom stazom. Verica je bila marljiva, dobra kućanica, bormeš i poslušna, dosta vrcljava - s ushićenjem govori Dragutin. - Dragutin je bio duhovit, simpatičan, zgodan, privlačan i odlučan… Još uvijek se volimo, poštujemo, uvažavamo, a najsretniji trenuci u našem braku bili su kada su nam rođeni kćerka Suzana(46) i sin Davor (42) - rekla je sretna mama i baka unuka Luke Verica.

- Djeca i unuk nas često posjećuju. Ponekad mi odemo k njima u Zagreb i tako sretno i zadovoljno, u slozi i ljubavi, živimo svoj umirovljenički život. Ja i Dragutin smo se rijetko sporečkali i brzo praštali jedno drugome - zaključila je svoju priču Verica, a njen suputnik Dragutin je dopunio: - Je, nakon malih trzavica moja je riječ bila uvijek zadnja, "Da, draga"! - šali se uvijek raspoloženi "zlatni mladoženja" Dragutin Cvek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook