Prethodni članak
Sljedeći članak

'Kad prođe bilo koje veće vozilo i udari u rupu, sve se trese, a kuća mi je popucala'

Kad je cesta rekonstruirana 2003. godine stanje je bilo dosta dobro. Nismo imali nikakvih problema, jer je problem u tim rupama. Jedino što tražim je da saniraju cestu, jer ovakvo stanje je neodrživo – potužio se Tkalčić

  • Stjepan Tkalčić pokazuje nam puknuća na svojoj kući

    Stjepan Tkalčić pokazuje nam puknuća na svojoj kući


Prvo nam je buđenje u 4:40 sati kad prolazi autobus iz Desinića i tresne u ovu grabu ispred kuće. To se čuje kao da je potres. Kad prolazi bilo koje veće vozilo, poput kamiona ili autobusa i udari u te udarne rupe, kuća se trese, pucaju žbuka i zidovi–požalio nam se Stanko Tkalčić iz Svetog Križa koji je s problemom udarnih rupa ispred svoje kuće upoznao nadležne.


Obećali sanaciju
Početkom travnja bio je, priča, osobno u Županijskoj upravi za ceste u Pregradi s molbom da se popravi cesta koja prolazi tik do njegove kuće. - Razgovarao sam gospodinom Krunoslavom Krklecom i gospodinom Mladenom Burićem. Burić je bio ovdje na terenu, poslikao cestu i otišao. On mi je obećao da će u roku od mjesec dana cesta biti sanirana. No, prošlo je već skoro pola godine, a od popravka ceste ništa. Poslije sam zvao još par puta i obećali su da budu popravili, no to tak stoji kako je bilo i nikome ništa – nezadovoljan je Tkalčić. Ovom prometnicom prolazi mnogo vozila budući da je riječ glavna cesta prema Horvatskoj, odnosno Desiniću. Tkalčić je posebno ogorčen što je tijekom ljeta sanirana cesta na nekoliko mjesta na istoj prometnici prema Tuhlju, no udarne rupe ispred njegove kuće nitko nije ni taknuo. –Kad je cesta rekonstruirana 2003. godine stanje je bilo dosta dobro. Nismo imali nikakvih problema, jer je problem u tim rupama. Jedino što tražim je da saniraju cestu, jer ovakvo stanje je neodrživo. Kad prođe bilo koje veće vozilo, uopće nemam signala na televizoru, koji se prekida na par minuta, dok se to sve ne smiri. Betonski pločnik ispred kuće mi je popucao i odvaja se, a o pukotinama u kući da i ne govorim. Nije riječ o prevelikoj dionici. Sve skupa možda oko 30-ak metara. Stoga očekujem da se to u najskorijem roku riješi – odlučan je u svojem zahtjevu Tkalčić.


'Saniramo po prioritetima'
O njegovom problemu upit smo poslali i ravnatelju Županijske uprave ceste Krapinsko – zagorske županije Željku Vincelju koji nam je odgovorio kako je upoznat s problemom te kako je istina da su sporno područje obišli djelatnici ŽUC – a. - Vezano na prijavu oštećenja od strane gospodina Stanka Tkalčić iz Svetog Križa pokraj Tuhlja, s problemom oko sanacije oštećenja kolničke konstrukcije županijske ceste Ž2248 ispred njegove obiteljske kuće, možemo odgovoriti da je predmetno oštećenje evidentirano od strane djelatnika ove Uprave, te je stranka obaviještena da će se sanacija izvršiti. Radi velikog broja oštećenja na cestama iz naše nadležnosti, ukupne duljine 658 km, u cilju što efikasnijeg upravljanja istima, sanacija oštećenja se vrši po prioritetima, obimu zahvata i stupnju ugroženosti odvijanja prometa, te uz najbolju volju, nije moguće sanirati istovremeno sva oštećenja koja su trenutno prisutna na cestama – stoji u odgovoru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook