Prethodni članak
Sljedeći članak

Jurjevo u Jurjevcu

Udruga Sv. Juraj za održavanje i promicanje hrvatskih narodnih običaja i tradicija iz Jurjevca organizira tradicionalnu


Udruga Sv. Juraj za održavanje i promicanje hrvatskih narodnih običaja i tradicija iz Jurjevca organizira tradicionalnu manifestaciju Jurjevo u Jurjevcu . Ovo je peta jubilarna proslava Dana sv. Juraja, a koja će trajati od 24. do 27. travnja.


Program počinje u četvrtak 24. travnja otvorenjem u 19 sati. Kod Veselog Jurčeka održat će se Laško pivo party uz rock večere i mlade domaće rock bendove (Grid Grdi, T kao krava, Kreutz, Fuk federi i Flying Rabbit).

Petak je rezerviran za glazbenu večer od 19 sati uz nastup Andrije Kosa i Duša benda. U subotu 26. travnja od 18 sati počinje malonogometni noćni turnir (ekipa od 4 igrača), a prijave se primaju na broj 098 604 984. Od 19 sati sviraju Zvuci Zagorja uz gosta Ivana Benca.

Nedjeljni program počinje svetom misom u župnoj crkvi u Krapinskim Toplicama od 10.30 sati. U 14 sati na scenu stupaju kuburaši Gromovi Zagorja uz gađanje zračnom puškom i streličarstvo. Kulturno-umjetnički program počinje u 15 sati. Program vode Karmelita Pavliša i Adam Končić, a nastupaju Puhački orkestar Selno, Folklorna skupina KUD-a Zlatko Baloković, Dječji folklorni ansambl, Mihaela i Ivana Horvat, Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje i Pjevački zbor udruge Sv. Juraj Jurjevec.

Od 18 sati počinje dvoboj u potezanju užeta između Jurjevca i Male Erpenje. U glazbenoj večeri nastupaju Potepuhi i Radek Brodarec uz goste Ivicu Pepelka i Gordanu Ivanjek. U 21 sat pali se Jurjevski krijes.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook