Prethodni članak
Sljedeći članak

JURJEVO U GORNJOJ STUBICI Svečanom sjednicom obilježen Dan općine

Načelnik Jasmin Krizmanić predstavio je najvažnije projekte realizirane tijekom protekle godine, a podijeljena su i općinska priznanja


Općina Gornja Stubica danas je održala svoju svečanu sjednicu općinskog vijeća, povodom obilježavanja Dana općine. Sjednicu je, u Restoranu Rody, otvorila predsjednica vijeća Đurđica Labaš, koje je čestitala Dan općine žiteljima Gornje Stubice te Dan župe svim župljanima.

Izviješće u radu tijekom proteklih godinu dana podnio je načelnik Jasmin Krizmanić te je posebno istaknuo investicije koje su realizirane ili su u tijeku s realizacijom, a potpomognute su sredstvima kroz brojne natječaje. Napomenuo je i kako je proračun zadnjih godina rastao, a od najvažnijih je projekata tijekom posljednjih godinu dana istaknuo modernizaciju javne rasvjete, kojom je sada pokriveno više od 80 posto područja općine, a upravo je tisućita led svjetiljka u sklopu ovoga projekta postavljena ovih dana u naselju Vinterovec.

Načelnik je zahvalio i Krapinsko – zagorskoj županiji na pomoći, a najavio je i predstojeće projekte koji su posebno važni, kao što je uređenje ceste Šagudovec – Sekirevo Selo, proširenje groblja i uređenje povijesne šetnice. Čestitao je i svim mještanima 25. obljetnicu osnutka Općine, župljanima Dan župe te svim slavljenicima njihove imendane.

U ime načelnika i gradonačelnika, obratio se Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice, koji je pohvalio fantastične rezultate Općine Gornja Stubica te istaknuo i neke zajedničke projekte koji su realizirani ili će se tek realizirati.

Timu načelnika na uspješnom je radu zahvalio i Dan općine u ime Krapinsko – zagorske županije i župana Željka Kolara čestitao zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, a obratila se i načelnica Vele Luke Katarina Bikić, koja s tamošnjim kulturno – umjetničkim društvom gostuje u Gornjoj Stubici na Jurjevom.

Saborska zastupnica Marija Puh čestitala je dobitnicima priznanja koji ''grade i oplemenjuju sve što Gornja Stubica jest''.

Podijeljena su i općinska priznanja za posebne zasluge u promociji mjesta i posebnim postignućima, a podijelili su ih, uz načelnika Krizmanića, njegov zamjenik Vladimir Škvorc te predsjednica vijeća Đurđica Labaš. Tako je Nagradu za životno djelo ove godine dobila Mirjana Sačer, za dugogodišnju aktivnost u KUD - u Matija Gubec, a samim time na promociji i kulturnom uzdizanju Gornje Stubice te doprinosu u radu Caritasa. Plaketu Općine primili su DVD Šagudovec i GDCK Donja Stubica, a Povelje UBDR Sveti Juraj, Miroslav Nessek (posmrtno), Mirko Sviben i Ines Markuš. Zahvalnice su dobili Autoprijevoznik Ivan Jakšić, Svjećarsko – medičarski obrt Josip Sever, Frizerski salon Marija, Obrt za ugostiteljstvo i izradu štambilja Rody, Obrt u nasljeđu za iznajmljivanje inventara, turizam, trgovinu i usluge Puntar, Obrt Bosak – trgovina, ugostiteljstvo i usluge, Autoprijevoznik Branko Salar, Poduzeće ''Elpi'' Elektronika Pakelj, Stolarija Rusan, Poduzeće Kamen Keramika Josip Vuraić, Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun, Udruga žena Hum Stubički, Lana Gradečak i Davor Mucak, Stjepan Horvat, Dalibor Lovrić, Sandra i Mladen Darapi, Zvonko Marko, Ivan Dolić, Ivan Kosec, Maksimilijan Tupek, Marta Babić i Filip Sedlar.

Podijeljene su i nagrade u akciji Uredimo Gupčev kraj 2017., a nagrade su dobili Manuela Blagec (cvjetni prozor), Mirela Poštek (cvjetni balkon) i obitelj Mikulec (okućnica).

U prigodnom programu nastupile su članice ŽVA Fiola te učenici OŠ Matija Gubec pjesmom, a pomladak PO VZO Gornja Stubica svirkom. Osim zamjenika župana Anđelka Fereka – Jambreka i zamjenice župana Jasne Petek te saborske zastupnice Marije Puh, sjednici su prisustvovali, osim gornjostubičkih vijećnika, predstavnika udruga, institucija i gospodarstvenika, načelnici i gradonačelnici zagorskih općina i gradova te brojni drugi uzvanici.

Proslava Dana općine, odnosno Jurjeva nastavlja se tijekom vikenda. Tako je već sutra, u subotu, na redu sveta misa u 18 sati u župnoj crkvi, a nakon koje se otvara tradicionalna Jurjevska izložba i održava kulturno – umjetnički program pod Gupčevom lipom. U nedjelju u 15 sati nastupaju najmlađi, dječja folklorna društva, u 17 sati je sveta misa, potom koncert Klape Bistrica, a u 19 sati koncert Puhačkog orkestra VZO Gornja Stubica i njihovih gostiju te paljenje krijesa.

Fotogaleriju sa Svečane sjednice možete pogledati OVDJE

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook