Prethodni članak
Sljedeći članak

Josipa Rimac izašla iz Remetinca

Nakon 124 dana najvažnije mi je bilo zagrliti svoje dijete i to sam čekala 124 dana


Josipa Rimac je upravo u pratnji odvjetnice izašla iz Remetinca. Potom je dala izjavu za medije, prenosi N1.
'Nakon 124 dana najvažnije mi je bilo zagrliti svoje dijete i to sam čekala 124 dana. Jako dobro znate da je ovaj postupak koji se ovdje više nije tajan, ali isto tako da dok istraga taje ne mogu koneitrati ništa što je vezano za istragu, jer ona još uvijek kao takva traje', kazala je novinarima.
'Moram priznat da sam više detalja čula od vas, nego što sam ih i sama znala', dodala je.
'Ja sam stvarno prvo jutro kada smo došli u Ministarstvo uprave podnijela zahtjev za razrješenje jer smatram da je to moja obveza i dužnost. Isto tako sam zatržaila nakon 24 godine isključenje, ispisivanje iz stranke isto jer smatram da je to moja obveza i dužnost', kazala je odgovarajući na novinarsko pitanje ima li što poručiti bivšim stranačkim kolegama.
'Istina je da sam napisala knjigu, zove se Mater i ćaća bez kćeri', rekla je Rimac.
Odvjetnica Josipe Rimac Lidija Horvat je potvrdila informaciju kako je Rimac zatražila naknadu plaće po modelu 6+6, no kako nije došla informacija je li to potvrđeno.
'Ne znamo zašto. To bi zakonski trebalo biti provedeno u roku od 30 dana. Smatramo da je takvim postupanjem ona dovedena u nejednak položaj u odnosu na ostale kojima je to pravo omogućeno', rekla je Horvat.
Podsjetimo, Rimac je osumnjičena u aferi Vjetroelektrane s više osoba, a od kada je u svibnju pritvorena, istraga je protiv nje dva puta proširena. Zadnji se put to dogodilo koncem kolovoza, i tada joj je istražni zatvor produljen za još dva mjeseca.
No njezina obrana se na odluku suca istrage zagrebačkog Županijskog suda žalila, pa je izvanraspravno vijeće preinačilo odluku, odredivši da joj istražni zatvor umjesto dva mjeseca traje mjesec dana odnosno do 29. rujna 2020.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook