Prethodni članak
Sljedeći članak

Još uvijek nije krenula sanacija klizišta na mostu Bračak: Evo što kažu iz Hrvatskih cesta

Iako je taj dio već više od dva tjedna zatvoren, vozači javljaju da se nikakvi radovi ne odvijaju, dok oni moraju koristiti alternativne i duže pravce


Od 13. veljače na tri mjeseca zbog sanacije klizišta zatvoren je ulaz i izlaz na brzu cestu kod Bračka. Iako je cesta već više od dva tjedna zatvorena, vozači javljaju da se nikakvi radovi ne odvijaju, dok oni moraju koristiti alternativne i duže pravce.

Na naš upit iz Hrvatskih cesta su nam odgovorili da su radovi na sanaciji klizišta u nabavi i da je natječaj u tijeku. -Uskoro će isti postupak, ukoliko ne bude žalbi, biti završen te će po istome moći započeti radovi. Cesta je kao što je i napomenuto u prethodnim objavama morala biti zatvorena zbog klizišta - odgovorila je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, odluka o zatvaranju državne ceste DC14, Čvorište Mokrice (A2) - čvorište Bračak - čvorište Zlatar Bistrica – Zlatar Bistrica (DC29), u zoni čvorišta Andraševec – Bračak donesena je još sredinom veljače.

Navedeno zatvaranje uvodi se zbog uočenog slijeganja tla i povećanih deformacija u zoni raskrižja državne ceste DC14 i županijske ceste ŽC 2264. Zbog navedenog bit će zatvoren most Bračak (DC14), a time i onemogućen pristup županijskoj cesti ŽC 2264. Signalizacija privremene regulacije prometa bit će postavljena prema prometnom elaboratu privremene regulacije prometa.

Zatvaranje državne ceste DC14 bit će na snazi od 13.02.2021. godine od 12,00 sati do 13.05.2021. godine do 15,00 sati, najavili su tada iz HC-a.

Obilazni pravac u vrijeme zatvaranja državne ceste bit će: državna cesta DC14 - čvor Bedekovčine - spojne ceste do županijske ceste ŽC 2264 – županijska cesta ŽC 2264 - Špičkovina - Dubrava Zabočka - Bračak, u oba smjera.

Za interventna vozila (hitna pomoć, vatrogasci i policija) predviđen je obilazni pravac (u oba smjera): državna cesta DC14 – nerazvrstana cesta (preko “starog” mosta i željezničko – cestovnog prijelaza) do županijske ceste ŽC2264, kako bi se omogućio najbrži dolazak i odlazak iz bolnice Bračak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook