Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedna uspješna godina zagorskog sporta

Već sutra u zabočkom restoranu KTC u 17.45 sati održati će se dodjela priznanja najboljim sportašima KZŽ


Uz prisustvo 51 od mogućih 65 članova Skupštine ŠZ KZŽ, u konferencijskoj sali pansiona održana je 6. izvještajna Sjednica Skupštine Športske zajednice KZŽ. Uvodna pozdravna riječ pripala je predsjedniku ŠZ KZŽ Stjepanu Fotivecu, a u ime grada Oroslavja nazočne je pozdravio i dogradonačelnik Augustin Flegar.
Uz predsjednika Fotivecu u Radnom predsjetništvu ove Skupštine mjesta su zauzele i Tatjana Tuđa i Sandra Belinić, kao i tajnik ŠZ KZŽ, Branko Piljek, dok su posao Verifikacijske komisije obavili Željko Šegina, Ljerka Kahlina i Berislav Forijan.

Željka Šegina i Ljerka Kahlina

U svom izjvešću predsjednik Fotivec istaknuo je da je prošle godine održano 6. sjednica Izvršnog odbora, na kojima je odaziv bio poprilično dobar, pa je tako na sjednicama I.O. prosječno sudjelovalo 15 od 17 članova. Na dvije održane Skupštine zajednice sudjelovalo je 79% članova. Na sjednicama I.O. odrađeno je 76 točaka dnevnog reda. Zajednica trenutno broji 137 sportskih udruga, od čega je 3.774 aktivnih sportaša svih dobnih kategorija, te 884 rekreativaca. Iz toga proizlazi da je u Hrvatskom zagorju 4.658 aktivnih sportaša. Proteklu godinu Fotivec je ocijenio kao iznimno uspješnu.

Stjepan Fotivec, predsjednik ŠZ KZŽ

Odlična suradnja s HOO-om

Fotivec je dodao da ŠZ KZŽ ima odličnu suradnju s HOO-om, a samo ove godine raznim projektima članice zajednice ostvarile su potporu od 206.000 kuna, što je više od petine dotiranih sredstva od Županije. Posebna je priča Olimpijski festival dječjih vrtića koji ŠZ KZŽ organizira zajednom s HOO-om. Ove godine sudjelovalo je 600 djece, 150 odgajateljica, 50 osoba iz organizacije, te oko 800 gledatelja, što je respektabilna brojka. Na izrazito visokom nivou su i proglašenja najboljih sportaša, a HOO je posebno pohvalio ovo posljednje proglašenje u Krapini.

Predsjednik je još jednom podsjetio da će uskoro doći do odvajanja lokalnog sporta iz HOO, pa će lokalni sport pasti pod Središnji državni ured sa sport. Samim time očekuju se i veća sredstva, ali ona se neće dijeliti „šapom i kapom“, već na temelju dobro napravljenih programa.

Tajnik Branko Piljek dodao je da potporu zagorskim sportašima daje i 800 volontera, a da se kroz godine u Hrvatskom zagorju održi preko 4.500 sportskih nastupa, za koje se sportaši pripremaju kroz 30.000 treninga. Piljek je naznačio da ovakav sustav ne postoji ni u jednoj drugoj djelatnosti.

Izvješće blagajnika podnio je Boris Roman Blažinić. Protekle je godine ŠZ KZŽ utrošila 11.938,48 kuna više nego što je predviđeno proračunom, no mjesto panici i zabrinutosti nema. Sredstva su namirena viškom iz ranijeg razdoblja. Proračun ŠZ KZŽ protekle je godine bio 900.000,00 kuna, od čega je 764.699,97 utrošeno na redovnu djelatnost članica. Ove će godine ŠZ KZŽ na raspolaganju imati 920.000 kuna. Blažinić je pohvalio poslovanje ŠZ KZŽ.

U ime Nadzornog odbora ŠZ KZŽ koji čine Zdravko Popović , Tomislav Krčar i Cvetko Grabušić, izvješće je podnio predsjednik NO Popović. On i ostali članovi I.O. nisu našli nikakve nepravilnosti u radu zajednice.
Sva izjvešća na Skupštini prihvaćena su jednoglasno. Na samom kraju Skupštine, Robert Halapir sportski direktor Ženskog odbojkaškog kluba Toplice zahvalio se na prijemu u članstvo i skupštinare upoznao s radom svog kluba. ŽOK Toplice danas broji 102 članice, koje trenira četiri trenera. Djevojčice se uspješnog natječu u Zagrebačkim ligama. Proračun kluba je 70.000,00, a čak 50% proračuna namakne se vlastitim sredstvima.

Nakon završetka Skupštine slijedio je domjenak i druženje u restoranu Zagi. Već sutra u zabočkom restoranu KTC u 17.45 sati održati će se dodjela priznanja najboljim sportašima KZŽ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook