Prethodni članak
Sljedeći članak

Još danas sunčano i toplo, sutra stiže nova promjena vremena

Uz svježe jutro u mnogim će predjelima u kontinentalnoj Hrvatskoj danas biti magle ili niske naoblake koja će se tijekom prijepodneva razići.


Uz svježe jutro u mnogim će predjelima u kontinentalnoj Hrvatskoj danas biti magle ili niske naoblake koja će se tijekom prijepodneva razići.

Danju će prevladavati djelomice, u Slavoniji i pretežno sunčano vrijeme. Na većem će dijelu Jadrana naoblaka biti umjerena ali uz dosta sunčanih razdoblja, a na jugu Dalmacije i mala uz obilje sunca.

Vjetar će na kopnu biti slab, u gorju sjeveroistočni, u nizinama jugoistočnjak. Na sjevernom će Jadranu u prvom dijelu dana puhati bura i istočnjak, zatim će okrenuti na slab vjetar južnih smjerova. U Dalmaciji će puhati slab vjetar promjenjiva smjera.

Unutrašnjost u očekuje još jedno svježe jutro s temperaturama od 10 do 14°C dok će se na moru mjeriti između 16 i 20°C. Dnevne se temperature neće značajno mijenjati iako će u gorju i na istoku Slavonije biti koji stupanj toplije nego prethodnih dana, mjerit će se od 19 do 24°C, na obali i otocima između 23 i 26°C, javlja meteo-info.

U unutrašnjosti u petak u jutarnjim satima može biti magle ili sumaglice, mjestimice i niske naoblake. Danju će prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz ponajviše umjerenu naoblaku, a prema večeri se na zapadu očekuje više oblaka. Tek ponegdje može pasti koja kap kiše. Na sjevernom Jadranu će biti kraćih sunčanih razdoblja ali i povremene kiše dok će Dalmacija uglavnom ostati suha i djelomice do pretežno sunčana.

Vjetar će na kopnu biti slab, u gorju povremeno umjeren, jugozapadni, na istoku Slavonije južni. Na većem će dijelu Jadrana puhati slabo i umjereno jugo, mjestimice i južni vjetar.

Jutarnje će se temperature kretati od 11 u gorju do 16°C u nizinama te između 17 i 21°C na obali i otocima. Dnevne na kopnu u blagom porastu, dosezat će od 19 u Gorskom kotaru i Lici do 26°C na istoku Slavonije te između 23 i 26°C na moru.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici u subotu će biti pretežno do posve oblačno uz povremenu kišu ili grmljavinske pljuskove. U središnjim i sjeverozapadnim područjima dan će započeti uz mjestimičnu maglu ali i sunčana razdoblja, a u popodnevnim su satima mogući lokalni pljuskovi. U Slavoniji će biti i sunca i kiše dok će jug Dalmacije biti djelomice sunčan i uglavnom suh.

Na kopnu će puhati slab jugozapadnjak, u Slavoniji i zapadni te sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i južnjak, na Kvarneru i jugozapadnjak.

Najniže jutarnje temperature zraka kretat će se od 12 u 17°C na kopnu te između 19 i 22°C na moru. Najviše dnevne u većem će dijelu zemlje biti između 23 i 27°C, samo će u gorju i unutrašnjosti Istre biti koji stupanj manje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook