Prethodni članak
Sljedeći članak

Ježice zlatne na međunarodnom natjecanju zborova

Natjecanje je održano u Rijeci, a natjecao se i mali vokalni sastav KUD - a Lovro Ježek iz Marije Bistrice


Jučer je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci održano 2. međunarodno natjecanje zborova Croatia Cantat 2018., u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Ustanove I. M. Ronjgova-Ronjgi.

Ova manifestacija održava se svake druge godine u drugom gradu. Prvi je puta organizirana godine 2016.  u Osijeku, 2018. u Rijeci, a 2020. bit će u Zagrebu. Nakana je u što više mjesta u Hrvatskoj organizirati zborske manifestacije kako bi se potaklo i podržalo zborsko pjevanje te se na taj način dala mogućnost zborovima da se susreću, druže i uče jedni od drugih.

Sudjelovati mogu sve vrste pjevačkih zborova s najmanje četiri pjevača: mješoviti, muški, ženski, dječji, folklorni, crkveni, klape i drugi. U Rijeci je u natjecateljskom dijelu nastupilo 30 zborova (35 nastupa i 750 pjevača) i vokalnih ansambala u četiri kategorije - klasična, folklorna, popularna i mješovita glazba, a ocjenjivanje je vršio  međunarodni stručni ocjenjivački odbor u sastavu Milad Omranloo (Iran), Marco Antonio Ugalde (Meksiko), Bojan Pogrmilović i Branko Starc (Hrvatska).

U folklornoj kategoriji sudjelovao je i Mali vokalni sastav ''Ježice'' KUD-a "Lovro Ježek", Marija Bistrica te je osvojio zlatnu nagradu sa 23,75 bodova. Također, dirigentici Tatijani Lenart dodijeljeno je priznanje za umjetnički rad.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook