Prethodni članak
Sljedeći članak

Jesenju bod u odličnoj utakmici na domaćoj premijeri

U 2. kolu I. Hrvatske malonogometne lige Jesenje debitiralo pred svojom publikom


Odličan mali nogomet u Krapini. Jesenje se dostojno prezentiralo domaćoj publici u prvoligaškoj premijeri i nakon poraza u gostima kod Osijeka, Jesenjani su upisali prvi bod i to protiv Squarea iz Dubrovnika, koji slovi za jednog od favorita lige. Nakon uzbudljivih 40 minuta na kraju je na semaforu stajalo 4:4, a izjednačujući pogodak vrijedan boda postigao je Cvilko, minutu prije kraja.

Gosti su bolje otvorili, dominirali parketom, a plod toga bio je vodeći pogodak tamnoputog Brazilca Dos Santosa za 0:1, na asistenciju Reze. Taj je pogodak probudio domaće, a osobito odličnog Denisa Gamilca, koji u 9. minuti nakon asistencije Vincelja para mrežu za 1:1. Jesenje je bilo bolje u tim trenutcima, Gamilec je umalo lobom iznenadio odličnog Primića, no umjesto vodstva domaćih, poveli su gosti. Đuraš je primio loptu leđima okrenut od vrata domaćih, Končevski je prerano „zalegao“, a udarac Đuraša nespretno se od njegovog tijela odbio u mrežu za 1:2. U 13. minuti već je 1:3. Rezo je prsima spustio loptu Dos Santosu, a ovaj silovitim udarcem ljevicom postigao pogodak za 1:3. Prekrasnu akciju vidjeli smo u 15. minuti. Vincelj ponovno odlično pronalazi Gamilca, koji još ljepše „potkopava“ loptu i sprema je u mrežu za 2:3. Taj je pogodak dodatno probudio domaće. Redaju se prilike pred vratima Primića, prijete Gamilec, Presečki, a u 18. minuti Primić brani udarac Rumbaka s 10 metara, nakon što je Konsuo za šesti akumulirani prekršaj srušio Vincelja.

Za propust se Rumbak iskupio u 23. minuti kada je izjednačio na 3:3. Cvilko je krenuo sam prema Primiću koji brani njegov udarac, no Rumbak ne propušta priliku i odbijanac sprema u mrežu, te stvari vraća na početak. Minutu kasnije Gamilec krade loptu Micevskom i kreće sam prema vratima, no previše je oklijevao. Utakmica je sasvim otvorena s jedne i druge strane. Redaju se šanse.

Gosti prijete uglavnom silovitim udarcima Dos Santosa, dok domaće opasne akcije kreira uglavnom Rumbak. U 35. minuti strateg Dubrovnika, Antun Bačić, vadi vratara Primića, a na njegovo mjesto kao vratara golmana stavlja kapetana Cvjetkovića. Ta mu se zamisao isplatila već minutu kasnije kada je nakon jedne duge akcije Gašpar ostao sam i spremio loptu u mrežu za 3:4. Već u idućem napadu Strabić s dva metra udaljenosti puca u Primića, kojeg je Bačić vratio na vrata. A onda minutu prije kraja gledalište je proključalo. Švaljek je silovito prošao lijevom stranom i odlično dodao do Cvilka kojem nije bilo teško spremiti loptu u mrežu za konačnih 4:4. Gosti su ponovno promijenili vratara, no bilo je prekasno za novo vodstvo, a kad se sve zbroji i oduzme remi je pravičan ishod ove utakmice.

Jesenje je unatoč tome što je uzelo sam bod iz dvije utakmice, pokazalo da nije zalutalo u prvu ligu. Trener Branko Digula radi odličan posao i ova će momčad rasti iz kola u kolo. Ovog vikenda u utakmici 3. kola Jesenjani gostuju na „vrućem parketu“ u Vrgorcu.

Branko Digula, trener Jesenja:


“Izvukli smo bod protiv renomiranog Dubrovnika, koji će se boriti za prva tri mjesta u ligi. Mislim da smo danas imali što pokazati i da je publika zadovoljna. Tri puta smo se vraćali u utakmicu. Kod 3:3 nismo zabili iz 4-5 dobrih prilika, a oni su ponovno poveli nakon što su uveli golmana-igrača. Ipak uspjeli smo izjednačiti. Možemo malo žaliti jer mislim da smo bili konkretniji u igri, prodorniji i da smo fizički bolje pripremljeni. Falilo nam je malo i sreće. Sada nas čeka Vrgorac, nezgodan domaćin, jedno od najgorih gostovanja u I. HMNL. Nemamo se čega bojati, idemo odigrati čvrstu utakmicu i pokušati uzeti bodove“.

Antun Bačić, trener Dubrovnika:

“Moram reći da nisam zadovoljan bodom. Ispustili smo pobjedu minutu prije kraja. Domaćin je bio dobar, doduše mislim da smo mu mi svojom igrom dopustili da bude dobar. Nije smak svijeta. Dobra utakmica, odlična atmosfera, Jesenju je to bila prva prvoligaška utakmica pred svojom publikom i možda im je to dalo snagu da osvoje ovaj bod. Svako gostovanje je teško i ako ne daš 100 posto, ne možeš pobijediti“.

Denis Gamilec, igrač Jesenja:

“Utakmica je bila fantastična. Square je odlična momčad koja nas je „full“ motivirala. U ovom sjajnom ambijentu pred brojnom publikom, ostavili smo srce na parketu. Probili smo led, osvojili bod i sada će nam biti lakše.

JESENJE – SQUARE 4:4 (2:3)

KRAPINA: dvorana Srednje škole, GLEDATELJA: 300, SUCI: Tomić, Đeko i Stanić (svi iz Zagreba). DELEGAT: Siladi (Zabok).

STRIJELCI: 0:1 Dos Santos 5', 1:1 Gamilec 9', 1:2 Đuraš 10', 1:3 Dos Santos 13', 2:3 Gamilec 15', 3:3 Rumbak 23', 3:4 Gašpar 36', 4:4 Cvilko 39'.

JESENJE: Končevski, Kovačec, Cvilko, Presečki, Rumbak, Divjak, Janžek,Bobek, Švaljek, Vincelj, Gamilec, Krsnik, Puljek, Strabić. TRENER: Branko Digula

SQUARE: Primić, Dos Santos, Cvjetković, Đuraš, Daničić, Turuk, Rezo, Kuraja, Micevski, Konsuo, Nebergoj, Gašpar. TRENER: Antun Bačić

ŽUTI KARTONI: Jesenje: Cvilko 28', Vincelj 30'; Square: Konsuo 16', Daničić 24', Dos Santos 29'.

Ostali rezultati 2. kola:

Crnica – Vrgorac 4:4
Alumnus – Osijek Kelme 4:3
Universitas – Split 2:1
Brod 035 – Uspinjača Gimka 3:5
Novo Vrijeme – Futsal Dinamo 4:1

Poredak:

1. Uspinjača Gimka 6 (11:5)
2. Alumnus Zagreb 6 (7:3)
3. Novo Vrijeme 6 (9:5)
4. Square 4 (8:5)
5. Osijek Kelme 3 (8:8)
6. Universitas Split 3 (4:7)
7. Crnica 1 (8:9)
8. JESENJE 1 (8:9)
9. Brod 035 1 (6:8)
10. Futsal Dinamo 1 (4:7)
11. Vrgorac 1 (5:8)
12. Split 0 (1:5)

Parovi 3. kola:

Vrgorac – JESENJE
Futsal Dinamo – Crnica
Uspinjača Gimka – Novo Vrijeme
Split – Brod 035
Osijek Kelme – Universitas
Square – Alumnus Zagreb

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook