Prethodni članak
Sljedeći članak

Jesenje uvjerljivi osvajač kupa regije sjever

U Novom Marofu odigrano finale malonogometnog kupa regije sjever


Očekivano, uvjerljivo i sasvim zasluženo Jesenje je pobjednik kupa regije Sjever. U finalnom ogledu u Novom Marofu oni su istoimenog domaćina savladali rezultatom 8:2, uz hat-trick Filipa Hanžića i Ivana Kovačeca, a dva je pogotka pridružio Denis Švaljek.

Već u 5. minuti Jesenje je povelo. Majcenić je dugom dijagonalom pronašao Hanžića, koji je „polegnuo“ domaćeg vratara i rutinirano pogodio za 0:1. Domaći poravnavaju nakon što je njihov Luka Modrić zaljuljao A. Kovačeca, a potom pogodio donji lijevi kut Končevskog za 1:1. Veza Majcenić-Hanžić ponovno je proradila u 15. minuti kada je Hanžić iz blizine povisio na 1:2, na asistenciju Majcenića. Do kraja prvog dijela u sebi svojestvenom slalomu I. Kovačec je povisio na 1:3, a čini se da se tom prilikom lopta odbila u mrežu od jednog domaćeg igrača.

U prvih pet minuta nastavka sve je dvojbe riješio Švaljek. Za 1:4 asistirao mu je Hanžić, a za 1:5 Majcenić nakon što je loptu presjekao i kontru povukao Vincelj. Svoj treći pogodak za 1:6 Hanžić je postigao efektnim lobom, nakon što ga je rukom uposlio vratar Končevski. Za domaće je u 34. minuti smanjio na 2:6 Hučić, da bi u završnici dva puta poentirao Ivan Kovačec i slavlje zelenih moglo je početi.

U osmini finala protiv Squarea

Nažalost ždrijeb nije baš bio milostiv prema Jesenju što se tiče osmine finala Kupa Hrvatske. Jesenjani će na svom parketu dočekati jaki Square, na putu prema najboljih osam. No „zeleni“ su već jednom pokazali da se mogu nositi sa Squareom, kada su na domaćem debiju sa Squareom remizirali (4:4) i osvojili prvi prvoligaški bod. Utakmica Jesenja i Squarea trebala bi se odigrati u Krapini 19. ili 20. veljače. U ostalim utakmicama osmine finala kupa Hrvatske sastaju se: Urije – Split, Olmissum – Novo Vrijeme Apfel, Uspinjača Gimka – Futsal Dinamo, Osijek Kelme –Vrgorac, Vinkovci – Našice, Petrinjčica – Kijevo i Porto Tolero – Alumnus.

NOVI MAROF – JESENJE 2:8 (1:3)

NOVI MAROF: Sportska dvorana osnovne škole, GLEDATELJA: 200, SUCI: Tomić (Zagreb) i Jelić (Varaždin).

STRIJELCI: 0:1 Hanžić 5', 1:1 Modrić 10', 1:2 Hanžić 15', 1:3 I. Kovačec 10' 1:4 Švaljek 22', 1:5 Švaljek 25', 1:6 Hanžić 32', 2:6 Hučić 34', 2:7 I. Kovačec 35', 2:8 I. Kovačec 39'.

NOVI MAROF: Gracin (v), Hučić, Šestak, Mravunac, Modrić, Puškadija (v), Budinski (v), Masten, Broz, Lučić, I. Harmicar, T. Harmicar, Degač, Sinković. TRENER: -

JESENJE: Končevski (v), Švaljek, Vincelj, Hanžić, Majcenić, Habjanec (v), A. Kovačec, Janžek, Strabić, Cvilko, I. Kovačec, Osredečki.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook