Prethodni članak
Sljedeći članak

Jasminine unikatne torbe postale su pravi modni hit

Proteklog je tjedna ova mlada djevojka, s diplomom Tekstilno - tehnološkog fakulteta u Zagrebu, registrirala i domaću radinost nazvanu 'Shivaj'. Kombinacija je to Jasminina prezimena i riječi 'šivati'

  • 30-godišnja Jasmina Šivalec je prije godinu i pol počela izrađivati torbe koje oduševljavaju mnoge

    30-godišnja Jasmina Šivalec je prije godinu i pol počela izrađivati torbe koje oduševljavaju mnoge


Torba, omiljeni modni dodatak većine žena, može obogatiti i uljepšati svaku modnu kombinaciju. Zna to najbolje 30 – godišnja Jasmina Šivalec iz Prosenika Gubaševskog koja već više od godine i pol izrađuje unikatne torbice.

'Shivaj'

Proteklog je tjedna ova mlada djevojka, s diplomom Tekstilno - tehnološkog fakulteta u Zagrebu, registrirala i domaću radinost nazvanu 'Shivaj'. Kombinacija je to Jasminina prezimena i riječi 'šivati'. – Ja zapravo od malena crtam, krojim i šivam. Još kao osnovnoškolska šivala sam barbikama, a svoje srednjoškolsko obrazovanje započela sam u Strukovnom i umjetničkom učilištu u Zaboku, današnjem ŠUDIGO- u, gdje sam zaista naučila jako puno toga. Poslije toga upisala sam Tekstilno – tehnološki fakultet – ispričala nam je Jasmina dodajući kako je nakon završenog fakulteta bila na stručnom osposobljavanju u jednom butiku.

Jasmina Šivalec

Pedesetak torbica

Priča s torbicama započela je vrlo spontano. Jasmina je, naime, svojoj sestri izradila torbicu koju su njeni prijatelji vidjeli na društvenim mrežama. Oni su je, uz obitelj i dečka, nagovorili da se, kako je rekla, pokrene i da počne dizajnirati i šivati torbice.

– Materijale, umjetnu kožu i tkanine, nabavljam u Zagrebu, ali većim dijelom u Sloveniji. Moram reći da ti materijali nisu jeftini, ali ja se, kad radim torbice, trudim da sve napravim kvalitetno i vizualno lijepo. Dosad sam napravila sigurno pedesetak torbica – rekla nam je ova 30 – godišnjakinja dodajući da je mnoge torbice radila i po narudžbi.

Torbice ne radi iz jeftinih materijala Torbice su unikatne

Tada, priča, klijentice izaberu boju, a ona napravi nekoliko skica kako bi torbica u konačnici trebala izgledati pa one odaberu rješenje koje im se najviše sviđa. Svoj prostor za rad Jasmina Šivalec uredila je u obiteljskoj kući, a dnevno radi otprilike osam sati dnevno. – Za neke torbe mi treba dva do tri dana da ju napravim, a za neku mi je dovoljan i jedan dan. Sve ovisi o tome koliko je torbica komplicirana za izraditi ili ako po njoj izvezujem neke motive, onda izrada dulje potraje – objasnila je mlada dizajnerica dodajući kako je u posljednje vrijeme počela dobivati upite nepoznatih ljudi koji su vidjeli njene torbe, a često prijatelji naručuju i torbice da bi ih poklonili za rođendan ili neku drugu priliku.

Jasmina na svoje torbice često vezuje motive

Božićni ukrasi

Obzirom da je registrirala domaću radinost, Jasmina će svoje kreativno stvaralaštvo i proširiti. – Bliži se božićno vrijeme pa planiram izrađivati božićne vjenčiće. Već sam ih napravila nekoliko za obitelj i prijatelj. Svima se jako sviđaju pa su me ponukali da ih predstavim i javnosti. Također, krenut ću i s izradom božićnih kuglica koje sam i proteklih godina radila – otkrila nam je 30 – godišnja Jasmina dodajući kako u budućnosti nije isključeno da počne šivati i odjeću, no zasad tako daleko u budućnost ne planira. – Tek sam na početku ove svoj modne priče i želim se fokusirati na to da čim kvalitetnije i bolje radim. Sigurna sam da će svi moji klijenti to i prepoznati – zaključila je Jasmina Šivalec.

Adventski vijenac kojeg je izradila Jasmina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook