Prethodni članak
Sljedeći članak

JANDROKOVIĆ U KRAPINI: Vidim ljude koji vlastitom kreativnošću i kadrovima mogu konkurirati stranim tržištima

Predsjednik Hrvatskog sabora obišao je Zagorski gospodarski zbor, a prati i retrospektivni koncert ''Popevke zanavek'' u sklopu 53. Festival kajkavskih popevki.


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je u službenom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. Jandroković je sa županom Željkom Kolarom, saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem kao i svojim suradnicima obišao 26. Zagorski gospodarski zbor u Krapini.

Predsjednik Hrvatskog sabora nije krio zadovoljstvo svojim posjetom Krapini. – Pripala mi je čast i zadovoljstvo da budem pokrovitelj programa 'U ozračju Kaja' kao dijela ove zaista velike i odlično organizirane manifestacije Tjedna kajkavske kulture. Danas sam ovdje i na festivalu Popevke za navek. Zaista se radi o nečem što je već tradicija, ovo je jedan od festivala koji obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju i čestitam svima koji su bili u organizaciji posebice Gradu Krapini i Krapinsko-zagorskoj županiji te svim entuzijastima i volonterima koji sudjeluju u ovom velikom projektu – istaknuo je Jandroković, a osvrnuo se i na svoj posjet Zagorskom gospodarskom zboru. – Ovaj kraj je poznat po tradiciji obrtništva i zanatstva te se ovdje mnogo proizvodi te izvozi. Više se izvozi nego uvozi na području Krapinsko-zagorske županije. Vidim dosta optimizma kao i ljude koji vlastitom kreativnošću, organizacijom i kadrovima mogu konkurirati na svjetskom i europskom tržištu. To su ljudi koji zaslužuju svaku potporu i države i lokalnih jedinica – objasnio je Jandroković

Nakon obraćanja medijima, Jandroković se pridružio uzvanicima u Festivalskoj dvorani, gdje prati retrospektivni koncert ''Popevke zanavek'' u sklopu 53. Festival kajkavskih popevki.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u Krapini sutra, u subotu 8. rujna .Uz predsjednika Vlade bit će ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Tom prigodom također će posjetiti 26. Zagorski gospodarski zbor, a zatim će prisustvovati 53. Festivalu kajkavskih popevki - "Večer novih popevki".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook