Prethodni članak
Sljedeći članak

Jadrolinija kupila najveći brod u povijesti! Otkrili su kako su ga nazvali


Foto: Pixsell/Ilustracija

Brod “Dalmacija”, najveći u povijesti flote Jadrolinije, koji će održavati međunarodnu liniju Dubrovnik – Bari, stigao je u Hrvatsku te će u brodogradilištu Viktor Lenac biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, izvijestili su u četvrtak iz najvećeg domaćeg putničkog brodara.

Iz Jadrolinije navode da je brod “Dalmacija” u četvrtak prilikom dolaska u Hrvatsku pozdravio Jadroliniju, njezine djelatnike, Rijeku i Kvarner te je produžio prema brodogradilištu Viktor Lenac gdje će biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije.

Ističu da je riječ o investiciji vrijednoj 18 milijuna eura, koja donosi novinu u međunarodnom pomorskom prometu te za Jadroliniju znači poboljšanje usluge na međunarodnim linijama s Italijom. Riječ je o brodu koji je donedavno nosio ime “Oslofjord”, a izgrađen je 1993. u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS. Rekonstruiran je 2014. u STX-u u Finskoj prema projektu OSK designa, koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.


Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1800 osoba i 350 automobila. Namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju s deset putovanja tjedno u visokoj sezoni. Na osam paluba brod ima razne sadržaje, dva restorana, tri bara, grill bar, igraonicu za najmlađe, otvorene palube.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kazao je da je Jadrolinija ponosna na ulaganje kojim se nastavlja kontinuitet obnove bijele flote i modernizacije poslovanja, piše Poslovni.


“Održavanje međunarodnih linija za Jadroliniju je duga tradicija. Još od vremena Jadrolinija cruises, pa do današnjih veza s Italijom, putnici nam se rado vraćaju. No, svejedno moramo razmišljati i o svojoj konkurentnosti na međunarodnom tržištu te se prilagođavati trendovima i potrebama putnika. Sigurni smo da brod ‘Dalmacija’ sa svim svojim sadržajima, kapacitetom i brzinom donosi osvježenje i promjenu koja će naići na veliko odobravanje naših putnika. Razvijamo tako sve aspekte poslovanja Jadrolinije i izgrađujemo bijelu flotu, na koju čitava država može biti ponosna", rekao je.

Iz Jadrolinije još ističu kako brod “Dalmacija” nastavlja dugu tradiciju međunarodnih linija, što govori i njegovo ime jer je “Dalmacija” bio i putnički brod izgrađen 1965., iz razdoblja Jadrolinija cruisesa te je povezivao Hrvatsku s lukama cijelog Mediterana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook