Prethodni članak
Sljedeći članak

Izradit će se nova razvojna strategija Grada Zlatara

Na posljednjoj sjednici zlatarskog Gradskog vijeća vijećnici su educirani o korištenju tableta i web aplikacije E - sjednice


Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zlatara vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području Grada Zlatara, koji je propisan u iznosu od 150 kuna. Među ostalim, donesena je i Odluka o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Zlatara odnosno razvojne strategije od 2019. do 2025. godine. – Dopunjena strategija potrebna je kako bismo mogli povlačiti sredstva iz EU fondova za razne projekte, kao i zbog usklađivanja ciljeva i projekata s europskim, nacionalnim i regionalnim strateškim dokumentima – pojasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Na jučerašnjoj je sjednici Vedran Šipuš iz tvrtke Evolare d.o.o. održao i kratku edukaciju o korištenju tableta i web aplikacije E-sjednice, s obzirom da je krajem godine Grad za vijećnike nabavio tablete kako bi smanjio troške printanja materijala za sjednice.

Gradonačelnica je vijećnike obavijestila o novostima, istaknuvši da su prijavljena dva projekta na natječaj MUP – a, za nogostup prema Domu zdravlja te prema školi u Belcu, pa se čekaju rezultati. Također, čeka se natječaj Hrvatskih voda za sanaciju klizišta, a čeka se i izrada troškovnika za gradnju nogostupa u Varaždinskoj ulici s lijeve strane te se očekuje da bi radovi mogli krenuti na proljeće. – Mi smo u tu namjenu osigurali 700 tisuća kuna, a Županijska uprava za ceste 900 tisuća. Također, Hrvatske ceste su nas uvrstile u plan za ovu godinu, što se tiče uređenja državne ceste D29 prema Zlatar Bistrici, a u tijeku je rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Čekamo i građevinsku dozvolu za uređenje parkirališta ispred zgrade suda. Od Ministarstva kulture dobili smo 800 tisuća kuna za nastavak uređenja Sokolane. Grad će uložiti ove godine još 280 tisuća kuna, a za iduću godinu trebalo bi nam još oko 1,6 milijuna kuna za dovršetak radova. Naručeno je i autobusno stajalište odnosno nadstrešnica koja će biti postavljena kod škole u Belcu, a trebaju se još zazidati temelji. Također, u Belcu su krenuli i zemljani radovi za buduće dječje igralište. – nabrojila je gradonačelnica.

Također, vijećnici su obaviješteni da će za provedbu javne nabave za dogradnju dječjeg vrtića Grad angažirati konzultantsku tvrtku, kako se ne bi pogriješilo u postupku i ostalo bez odobrenog novca. Također, kako bi Grad Zlatar mogao službeno koristiti grb i zastavu, pokrenut je postupak kod tvrtke Heraldic Art iz Rijeke, kao bi se ušlo u povijesni arhiv, utvrdile točne povijesne oznake za grb Grada Zlatara, pošto svi grbovi moraju biti izvedeni u skladu s važećim heraldičkim pravilima, uputama i zakonskim odredbama Ministarstva uprave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook