Prethodni članak
Sljedeći članak

Izradili i u opticaj pustili 450 000 kuna u novčanicama od 500 i 1000 kuna

Policijska uprava krapinsko – zagorska održala je danas u 14 sati konferenciju za medije vezanu uz uhićenje nekoliko osoba povezanih sa izradom, nabavljanjem, prodajom i stavljanjem u opticaj lažnih hrvatskih kuna.


Uhićena je 25 – godišnja hrvatska državljanka za koju se osnovano sumnja da je u Sloveniji izradila 450 000 kuna u apoenima od 500 i 1000 kuna te ih stavila u opticaj. Uz nju je uhićeno još troje hrvatskih državljana, a svi su sa šireg područja Zaprešića – rekao je Kristijan Potočki, voditelj službe kriminalističke policije. Novinarima su na konferenciji i pokazane novčanice, za koje je Hrvatska narodna banka procijenila da su loše kopije.

Novčanice su stavljene u opticaj po čitavom teritoriju Republike Hrvatske, no sve krivotvorine, prema sumnjama policije, još nisu pronađene. Osumnjičeni su za krivotvoreni novac trošili na brojne stvari, poput ugostiteljskih i drugih usluga, kupovinu u trgovačkim centrima te ih čak polagali na bankomate te podizali pravi novac. Djevojka (25) koja je očito bila mozak čitave operacije, zajedno s trojicom osumnjičenih, predana je pritvorskom nadzorniku PU KZŽ.

Krivotvoreni će se novac do okončanja postupka čuvati u prostorijama Policijske uprave krapinsko – zagorske nakon čega će biti poslan na uništenje. Na indicije koje su se pojavile u medijima da je u kazneno djelo uključen i sin načelnika PU zagrebačke, na press konferenciji nisu željeli potvrditi no sama činjenica da je akcijom koordinirala naša Policijska uprava, a ne Policijska uprava zagrebačka s čijeg su područja osumnjičeni daje naslutiti da je Saša Burušić ipak upleten u ovo kazneno djelo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook