Prethodni članak
Sljedeći članak

IZGORJELO KROVIŠTE VIKENDICE, ŠTETA OGROMNA: Sagradit ćemo je ponovo, to nam je djedovina

Požar je izbio jučer oko 18 sati, a gasili su ga pripadnici nekoliko DVD – ova i dviju vatrogasnih postrojbi


Jučer se u večernjim satima zapalila drvena vikend kuća u Gusakovcu, u Gornjoj Stubici. Kako doznajemo od predsjednika DVD – a Gornja Stubica Marka Klanjčića, požar je nastao nakon zapaljenja dimnjaka, od čega se vatra proširila na drvenu gredu krovišta, a potom i na cijelu drvenu kuću čije je krovište u potpunosti izgorjelo.

Na zgarištu smo danas zatekli obitelj Sinković i njihove prijatelje, koji im pomažu u iznašanju izgorjelog namještaja iz kuće i čišćenju. – To nam je vikend kuća. Jučer smo se tu svi okupili jer je župnik došao na blagoslov kuće. Zagrijali smo kuću, a poslije otišli i ostavili nek drva u peći dogore. Kasnije su nam javili da kuća gori – ispričao nam je Krešo Sinković, čija je majka vlasnica kuće. Iako u kući nitko ne živi, već stanuju u Donjoj Stubici, Krešo i njegov brat ovdje su rođeni, zbog toga odlučno kažu kako će, iako nije bila osigurana, sagraditi drugu, još ljepšu.

Dok je i sam Krešo stigao u Gusakovec, već su i vatrogasci intervenirali. Pohvalio je njihovu spremnost, organiziranost i uhodanost.

Požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok, ZJVP Ispostava Marija Bistrica, DVD-a Marija Bistrica, DVD-a Gornja Stubica i DVD-a Dobri Zdenci, a šteta je procijenjena na oko 150 tisuća kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook