Prethodni članak
Sljedeći članak

Izglasan proračun Zlatar Bistrice za 2005.

Za izgradnju nove komunalne infrastrukture na području Općine Zlatar Bistrica u 2005. godini će se utrošiti 5.020.000,00


Za izgradnju nove komunalne infrastrukture na području Općine Zlatar Bistrica u 2005. godini će se utrošiti 5.020.000,00 kuna, stoji u proračunu općine. Kao prioriteti će biti izgradnja nogostupa i kanalizacije Zlatar Bistrica-Veleškovec, nogostup Zlatar Bistrica-Lovrečan, kanalizacija u Donjojbrestovečkoj ulici, izgradnja vodovodne mreže u dijelu Selske ulice, te asfaltiranje puta od državne ceste prema Drvarskom selu-Ležaići.

Postoji i mogućnost asfaltiranja ostalih nerazvrstanih cesta u naseljima Lipovec, Veleškovec, Ervenik, Opasanjek i Lovrečan, što će ovisiti o dogovoru mještana. Pored prioritetnih radova nastavit će se radovi na konzervatorsko-restauratorskim radovima na kapeli Svetog Lovre u Lovrečanu, uređenju mrtvačnice i uređenju okoliša na prostoru kapele i mrtvačnice.

Nastavit će se i redovno održavanje nerazvrstanih cesta (Sportskog prolaza, Bukovečkog puta i Krapinske ulice), nogostup u Ulici Vladimira Nazora i zagorskoj ulici te održavanje javne rasvjete. Po završetku izrade projektne dokumentacije za Poduzetničku zonu, kao i završetka projekta za kanalizaciju u Lovrečanu, prići će se otkupu zemljišta i rješavanju komunalne infrastrukture na tom području.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook